Ο Γιάννης Αγγελάκας στο ikariamag

Με αφορμή τη συναυλία του στην Ικαρία (13/2), ο Γιάννης Αγγελάκας μιλά στο ikariamag για την πρόσκληση που δέχτηκε, τη σημερινή κατάσταση, τη νεολαία και τη δική του ελεύθερη πτήση.

Η είδηση που «έσκασε» στον Τοίχο του ikariamag στο Facebook, αναστάτωσε Καριώτες και μη, στο νησί και όπου γης: Ο Αγγελάκας μέσ' το Χειμώνα θα τραγουδήσει στην Ικαριά! Και πώς να μην προκαλέσει πανικό, μια που ο Γιάννης Αγγελάκας είναι εδώ και χρόνια, ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες του ικαριακού κοινού. Ίσως γιατί και ο ίδιος έχει ένα ιδιαίτερο στίγμα που τον κάνει να ξεχωρίζει σε όλη τη μέχρι σήμερα πορεία του. Οι παρέες στην Ικαρία άρχισαν να οργανώνονται και να ανυπομονούν, ενώ υπήρξαν και ορισμένοι από την Αθήνα, που δεν άντεξαν τη τόση ζήλεια και κανόνισαν… να πάνε κάτω

Η πρόσκληση της Κίνησης Πολιτών Ραχών Ικαρίας σε μια προσπάθεια, όπως και στο παρελθόν, να γίνονται πράγματα για τους κατοίκους και κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, έγινε αμέσως δεκτή από τον Αγγελάκα και την ορχήστρα του. Και η βραδιά φυσικά δικαίωσε τους πάντες!

Το ikariamag εξασφάλισε μια σύντομη συνομιλία με το Γιάννη Αγγελάκα, λίγες μέρες πριν εκείνος ταξιδέψει για την Ικαρία. Άμεσος, λιτός και ουσιαστικός επιβεβαίωσε το γιατί είναι ο καλλιτέχνης που ξεσηκώνει… την ταξιδιάρα ψυχή μας!

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Βατούγιο:

 

Πώς και στην Ικαριά χειμωνιάτικα;    
Αυτό δεν είναι πρόσκληση, είναι πρόκληση. Από μόνο του ακούγεται μαγικό!

Πόσες φορές έχεις έρθει στο νησί; Για συναυλίες μόνο;    
Έχω έρθει δυο τρεις φορές, μόνο για συναυλίες.

Χορεύεις; Καριώτικο;     
Από παραδοσιακούς χορούς έχω μόνο τον Χανιώτη συρτό. Στα περίφημα πανηγύρια σας δε βρέθηκα ποτέ. Αλλιώς θα είχα ήδη χορέψει Καριώτικο.

Η πιο γνωστή καριώτικη φράση είναι «Ούλοι εμείς αφέντη». Κάτι σαν το όνομα της δισκογραφικής σας εταιρείας δηλαδή,  «All together now»! Μόνο που αυτό το "now" κάτι προσθέτει... Συνειδητοποίηση της λύσης...από εδώ και μπρος;           
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 και δε νομίζω πως ήταν προφητικό το alltogethernow. Κάθε "τώρα" μάς θέλει όλους μαζί. Οι αφέντες και οι απατεώνες πολιτικοί δεν εφευρέθηκαν ξαφνικά με την κρίση.


Αντιμνημονιακός;                
Αν δεν είσαι τραπεζίτης ή αν δεν έχεις διυλιστήρια και είσαι υπέρ του μνημονίου, είσαι ψυχασθενής. Εγώ είμαι υγιέστατος.

Και τώρα πού πάμε;         
Κατά διαόλου…

Όλη αυτήν τη νεολαία που χρόνια σε ακολουθεί, θα έμπαινες στον πειρασμό να την συμβουλεύσεις, να πεις «Ίκαρε, όχι στα ψηλά παιδί μου!»;      
Κάθε άνθρωπος με τη ζωή του, τη στάση του και τα έργα του, στέλνει μηνύματα στο περιβάλλον του, είτε το θέλει είτε όχι. Και όσοι έχουν τη δυνατότητα και τη δύναμη να τα λάβουν, τα λαμβάνουν. Έχω μόνο την ευθύνη του εαυτού μου.

Η πιο ελεύθερη πτήση της ζωής σου;
Η ίδια η ζωή είναι ελεύθερη πτήση ελαχίστων δευτερολέπτων. Δεν απομονώνω τίποτα!

Σε ευχαριστώ πολύ!

ikariamag

Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook

Διαβάστε για τη συναυλία του Αγγελλάκα στην Ικαρία και δείτε φωτογραφίες, ΕΔΩ.
 

ikariastore banner