Ο Βουλευτής Σάμου Βαρδίκος για το πλαφόν στα καύσιμα στα νησιά μας

Πρόταση του Βουλευτή Σάμου για την αλλαγή της γεωγραφικής βάσης επιβολής πλαφόν στα καύσιμα

Την αλλαγή της γεωγραφικής βάσης που χρησιμοποιείται για την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, πρότεινε με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντίνο Ρόβλια, ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος.

Η γεωγραφική βάση που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα για την επιβολή του πλαφόν στα καύσιμα είναι ο Νομός, χώρος που ουσιαστικά σήμερα έχει αντικατασταθεί από τον χώρο «Περιφερειακή Ενότητα» χωρίς οι δύο αυτοί χώροι να ταυτίζονται πάντοτε, κυρίως στα νησιά. Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής στην επιστολή του: «Ο Νομός μου (πριν από την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ) συμπεριλάμβανε τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους. Σήμερα υπάρχει η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου (Σάμος) και η Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας (Ικαρία, Φούρνοι).

Τα νησιά έχουν διαφορές που εξαρτώνται από το μέγεθός τους, το οικονομικό τους επίπεδο, τις υποδομές τους, την απόσταση από τα μεγάλα κέντρα, τη μορφολογία του εδάφους τους και πολλά άλλα που έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές διαφοροποιήσεις και στις τιμές των αγαθών. Πάντα οι τιμές στα καύσιμα ήταν διαφορετικές στα διάφορα νησιά. Στη Σάμο χαμηλότερες, στην Ικαρία υψηλότερες, στους Φούρνους (μικρό νησί, λίγα αυτοκίνητα, ένα βενζινάδικο) ακόμη πιο υψηλές».

Τούτων δοθέντων, ο Βουλευτής υπογραμμίζει στην επιστολή του ότι είναι δικαιότερο να εξάγονται οι Μ.Ο. όχι σε επίπεδο Νομού αλλά σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Διαβάστε την επιστολή:

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner