Ορθοπεταλιές στην Ικαρία!

Φωτογραφίες: Γιάννης Μάζαρης

Το ποδήλατό σου, νερό, καπέλο και φύγαμε για ορθοπεταλίες ! Χωρίς τον Γιάννη δεν ξεκινάμε αλλά κάθε φορά τον περιμένουμε, η Καλλιόπη πίσω από τον Αποστόλη της πάντα  και ο Ράινερ… εγγλέζος  στην ώρα του (αν και Γερμανός) και ο πιο δυνατός απ’ όλους ! Ο Nίκος και ο Κλεάνθης δεν μπορούν να έρθουν κάθε φορά γιατί την ίδια ώρα έχουν στο Πέζι motocross!

Σήμερα θα πάμε Ράχες-Μάραθο-Αυλάκι και τέλος Να για τα καθιερωμένα μπριζολάκια! Βρε Γιάννη, τι διαδρομή ήταν αυτή μέχρι της Βρακάδες, άσε εκείνη στα Μανδριά, μας πέθανες, λέει η Ευγενία! Βέβαια η Καρναβαλοποδηλατάδα ,όπου όλοι είχαν ντυθεί αποκριάτικα και η Καλλιόπη με το αυτοκίνητο από πίσω έβαζε μουσική ντίσκο ήταν το αποκορύφωμα του κεφιού! Ακόμα και στις ποδηλατοβόλτες βρίσκουμε ευκαιρία εμείς οι Ικαριώτες να κάνουμε πανηγύρι!

Εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, μια παρέα από την βόρεια Ικάρια, από τον  Εύδηλο  μέχρι τις Ράχες, σχεδόν μία η δύο Κυριακές τον μήνα, μαζεύεται, οργώνει τους δρόμους και απολαμβάνει διαδρομές στην φύση  με τα ποδήλατα της.

Η παρέα ξεκίνησε με 8 άτομα και έχει φτάσει τα 25! Οι ηλικίες ξεκινάν από 15 και φτάνουν τα 60 όπου έχουν γίνει όλοι μια πολύ ωραία παρέα, στην οποία όποιος έρχεται, νιώθει άνετα και περνάει καταπληκτικά από την πρώτη κιόλας φορά. Τους βλέπεις κάθε φορά να φτάνουν στο σημείο συνάντησης, χαμογελαστοί γι’ αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει. Είναι ο πιο ωραίος τρόπος να περνάς χαρούμενα την Κυριακή σου. Όσοι θέλετε να ενημερώνεστε για τις βόλτες αυτές, μπορείτε να γραφτείτε εδώ.

Στην Ικαρία υπάρχουν ειδή δύο οργανωμένοι  ποδηλατοδρόμοι, στο Πέζι και την Μεσσαρία, τους  οποίους πολλές φορές έχουν επισκεφθεί  ποδηλατικές ομάδες  από την Αθήνα. Αν και κακοτράχαλοι, υπάρχουν ήπιες διαδρομές και επίσης είναι ιδανικοί για downhill (κατάβαση σε απότομες διαδρομές και μονοπάτια με ειδικά ποδήλατα). Μπορούμε επομένως  να προσελκύσουμε και τέτοιου είδους τουρισμό.

Ας είναι αυτή η παρέα η αφορμή να γίνει το νησί μας ποδηλατικός  προορισμός! Καλές βόλτες!

Βάσω Καττέ για το ikariamag.gr|η Ικαρία... αλλιώς!
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ποδηλατάδες έχουν αρχίσει όμως  εδώ και καιρό και στον Άγιο Κήρυκο από των Σύλλογο Νέων εκεί! Περιμένουμε τις νέες ποδηλατάδες τους και τα νέα τους!

ikariastore banner