Μετά την «Κατσαρίδα» … τα «Λιοντάρια»

5 χρόνια μετά την –ιστορική πια- «Κατσαρίδα» και έπειτα από μια θεατρική πορεία δημιουργική όσο και ανήσυχη, οι Ικαρίωτες, Κώστας Γάκης και Βασίλης Μαυρογεωργίου, παρουσιάζουν τα «Λιοντάρια» τους, μια ιστορία εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα σε μια παράσταση βασισμένη σε αυτοσχεδιασμούς, με μουσική, τραγούδια, τεχνικές κόμικς, καρτούν και 3D animation.

Το 2003, κατά το βομβαρδισμό του Ιράκ, τέσσερα λιοντάρια το σκάνε από το ζωολογικό κήπο και, μέσα στη μισογκρεμισμένη Βαγδάτη, αναγκάζονται πρώτη φορά να κυνηγήσουν για να επιβιώσουν. Τέσσερα εξημερωμένα λιοντάρια αντιμέτωπα με τη φύση τους.

Χρόνια ονειρεύονταν την ελευθερία τους και το κυνήγι στη σαβάνα. Αντί όμως για αυτά, αντικρίζουν μια άλλη πραγματικότητα, όταν τα ίδια, εξημερωμένα πια, περιπλανιούνται στους κινδύνους τους δάσους, των παλατιών και των βομβαρδισμένων δρόμων της Βαγδάτης.

Μια θαυμαστή περιπέτεια γεμάτη θεατρικότητα και πολύ ταλέντο μα και προβληματισμό, αλήθειες αλλά και αισιοδοξία, καθώς μέσα από το κείμενο, τις ερμηνείες, την τέχνη των συντελεστών της παράστασης και τα ιδιαίτερα στοιχεία της (καρτουνίστικα τανκς, view master, μαρκαδόροι και κόλλες γλασέ χειροτεχνίας) επιβεβαιώνεται πως έχει έρθει εδώ και καιρό η ώρα, η συγκεκριμένη γενιά να μιλήσει, να πάρει θέση και να δημιουργήσει, με τα υλικά της δικής της αθωότητας!

ikariamag

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου, Κώστας Γάκης, Χρήστος Παπαδόπουλος

Μουσική- τραγούδια: Κώστας Γάκης

Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη

Επιμέλεια κίνησης: Χρήστος Παπαδόπουλος

Παίζουν: Κατερίνα Μαυρογεώργη, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μαρία Φιλίνη, Άκης Φιλιός

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Φιξ,τηλ.210 9212.900.

Κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 19:00

ikariastore banner