Μεγάλη δικαστική νίκη GAWF κατά ιδιοκτήτη κακοποιημένων σκύλων στην Ικαρία

Μετά από καταγγελία του GAWF ενώπιον των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών της Σάμου για την κακοποίηση που διέπραξε στους  δύο ιδιόκτητους σκύλους  του  κάτοικος των Κοσοικιών Ικαρίας, το δικαστήριο τον τιμώρησε με την ανωτάτη ποινή που ο νόμος προβλέπει 26 Σεπτεμβρίου 2011.

Τα σκυλιά είχαν εντοπιστεί από την ομάδα του GAWF το Νοέμβριο του 2009. Ζούσαν στη μάντρα του ιδιοκτήτη υπό άθλιες συνθήκες. Λόγω τακτικών επισκέψεων του GAWF (Φεβρουάριος & Μάιος 2010) στην Ικαρία εξαιτίας της καμπάνιας για την απελευθέρωση των «Βαρελόσκυλων»,  παρατηρήσαμε ότι το ένα από τα δυο σκυλιά είχε χάσει πάνω από 5 κιλά βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα ενώ ήταν γεμάτο τσιμπούρια και αναιμικό. Τον Ιούνιο ο εν λόγω σκύλος εξαφανίστηκε και υποθέτουμε ότι πέθανε.

Αμέσως καταθέσαμε καταγγελία στις αρχές. Στη συνέχεια, μόλις έμαθε για τη μήνυση ο ιδιοκτήτης, μετέφερε το δεύτερο σκυλί στο σπίτι του (φοβισμένο κυνηγόσκυλο). Από τις μαρτυρίες του τοπικού κτηνίατρου, μαθαίνουμε ότι το σκυλί βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Η δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 βρήκε τον ιδιοκτήτη των σκύλων ένοχο καταδικάζοντάς τον σε 6 μήνες με αναστολή. Το GAWF νοιώθει ικανοποίηση για τη δικαστική απόφαση θεωρώντας ότι θα μπορούσε  να αποτελέσει αποτρεπτική προειδοποίηση σε οποιαδήποτε αμέλεια ή κακοποίηση άλλων σκύλων από τους ιδιοκτήτες τους.

Το GAWF και το  Dogs Trust θα συνεχίσουν την δράση τους ώστε να θέσουν τέλος στο φαινόμενο των «Βαρελόσκυλων» της Ικαρίας.

GAWF (Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων) - Dogs Trust

Διαβάστε σχετικά το χθεσινό ρεπορτάζ του ikariamag, ΕΔΩ.

Σκύλος 1 : Αδυνάτιζε συνέχεια, μέχρι που μια ημέρα εξαφανίστηκε…
Σκύλος 2: Ένας  πολύ φοβισμένος σκύλος

ikariastore banner