Μέχρι να ΄ρθουν οι διακοπές, σου προτείνουμε Σινεμά…ο Παράδεισος

Βραδάκι Πέμπτης, εν μέσω καύσωνα, αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση και να επισκεφθούμε τον…. Παράδεισο.

Είχαμε φανταστεί ότι θα ήμασταν μόνο μια μικρή παρέα που γνωρίζαμε.. Αλλά λαθέψαμε!!!! Το νέο είχε μεταδοθεί με ταχύτητα από στόμα σε στόμα… και κάπως έτσι βρεθήκαμε οκλαδόν στη μέση του κήπου.

«Σινεμά ο Παράδεισος» λοιπόν, με φόντο την Ακρόπολη και θέα -στο πανί- τον Παράδεισο του Giuseppe Tornatore, υπό τις μουσικές του Ennio Morricone, η ταινία που επέλεξαν να προβάλλουν η Κινηματογραφική Ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, δίνοντας σάρκα και οστά σε μια πρωτοβουλία τους που αφορά την προσφορά δωρεάν θερινού κινηματογράφου.

Όπως οι ίδιοι λένε, «σε μια περίοδο που αρκετοί Αθηναίοι θα παραμείνουν στην πόλη λόγω της οικονομικής, οφείλουμε κι εμείς να συμβάλλουμε ώστε τουλάχιστον οι νύχτες τους να γίνουν λίγο πιο όμορφες», προσθέτοντας ότι «ο πολιτισμός είναι ο πρώτος πυλώνας που μπορούμε να στηριχθούμε αυτή τη δύσκολη περίοδο». 

Έτσι αποφάσισαν να προσφέρουν ανάσα δροσιάς και πολιτισμού, στήνοντας με απλά υλικά, κέφι, μεράκι και συλλογικότητα,  έναν μικρό θερινό κινηματογράφο στον υπέροχο κήπο του κτιρίου Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136 στο Θησείο.

Και φαίνεται ότι είχαν δίκιο, καθώς στο κάλεσμα τους, ήδη από την πρώτη προβολή, ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από όσους είχαν φανταστεί, με αποτέλεσμα ο κήπος να είναι ασφυκτικά γεμάτος, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να φύγουν.

Οι προβολές ξεκίνησαν την Πέμπτη 12/7/2012 με την αγαπημένη ταινία "Σινεμά ο Παράδεισος" και θα συνεχιστούν για όλο το καλοκαίρι, με σειρά προβολών από τον ελληνικό -κάθε Τρίτη- και ξένο -κάθε Πέμπτη- κινηματογράφο, στις 21.30 και με ελεύθερη είσοδο, ενώ ήδη κάνουν σχέδια για το φθινόπωρο που έρχεται, αφού βρήκαν μια μεγάλη παρέα για να τα μοιραστούν.

Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλό κινηματογραφικό καλοκαίρι!!!!

Δήμητρα Κόχιλα για το ikariamag.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ
• Πέμπτη 12-7-12 -εγκαίνια του θερινού κινηματογράφου
Σινεμά ο παράδεισος  
Σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε          
• Τρίτη 17-7-12
Η χορωδία του Χαρίτωνα
Σκηνοθεσία Γρηγόρης Καραντινάκης
• Πέμπτη 19-7-12
Ο Τρελός Πιερό
Σκηνοθεσία Ζαν Λυκ Γκοντάρ
• Tρίτη 24-7 12
Ακαδημία Πλάτωνος
Σκηνοθεσία Φίλιππος Τσίτος
• Πέμπτη 26-7-12
Ιστορίες του Καλοκαιριού
Σκηνοθεσία Ερίκ Ρομέρ
• Τρίτη 31-7-12
Ας περιμένουν οι Γυναίκες
Σκηνοθεσία Σταύρος Τσιώλης
 
Το πρόγραμμα θα ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του ΣΕΑ (www.sea.org.gr) και στη σελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας ΣΕΑ-seanema στο facebook.