Κτηνοτρόφοι στη Σάμο απαιτούν μικρά σφαγεία

Εξήντα αγριεμένοι κτηνοτρόφοι από τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους κατέλαβαν χθες το πρωί το διοικητήριο, απαιτώντας από τον αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους να δώσει λύση στο θέμα σφαγής των αμνοεριφίων τους, θέμα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου έστειλε επείγον φαξ στον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα κτηνοτροφίας Α. Ροντούλη, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους τούς είπε ότι έστειλε επείγον σήμα στην Κομισιόν για να επιτραπεί η δημιουργία μικρών σφαγείων στα νησιά και φάνηκε το αίτημα να γίνεται αποδεκτό.

Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Σάμου, Γιάννης Βέττας, δήλωσε πως η πρόταση του υφυπουργού τούς ικανοποιεί προσωρινά, αλλά πρέπει να κατασκευαστούν μικρά σφαγεία.

«Ολοι οι κτηνοτρόφοι δίπλα στις στάνες μας έχουμε δημιουργήσει εδώ και χρόνια μικρά σφαγεία που πληρούν τους όρους υγιεινής. Ζητάμε να σφάζουμε παρουσία κτηνιάτρου, ο οποίος θα ελέγχει και την ποιότητα του κρέατος...», είπε.

Ο πρόεδρος κτηνοτρόφων Ικαρίας, Χαράλαμπος Βατούγιος, είπε πως ήρθαν από την Ικαρία και τους Φούρνους με το «Νήσος Μύκονος», το οποίο χθες εκτέλεσε το τελευταίο του δρομολόγιο προς τα νησιά και δεν γνωρίζουν με τι τρόπο θα επιστρέψουν.

Ν.ΒΑΛ.
enet.gr

ikariastore banner