Καταγγέλλουν ως παράνομη την απόφαση για σφαγή και σφράγιση των αμνοεριφίων σε Σάμο & Ικαρία

ΠΟΓΕΔΥ και ΠΕΚΔΥ καταγγέλλουν σαν παράνομη την απόφαση Δριβελέγκα για σφαγή και σφράγιση των αμνοεριφίων σε Σάμο και Ικαρία

Τα Δ.Σ της ΠΟΓΕΔΥ και της ΠΕΚΔΥ, με αφορμή όσα διαδραματίζονται στην Σάμο και την Ικαρία και αφορούν την σφαγή και σφράγιση των αμνοεριφίων, ενόψει των εορτών του Πάσχα, καταγγέλλουν «τις μεθοδευμένες ενέργειες που στοχεύουν τους Κτηνιάτρους Δημοσίους Υπαλλήλους».

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν, την οποία υπογράφουν οι πρόεδροι ΠΟΓΕΔΥ και ΠΕΚΔΥ, αναφέρει τα εξής:

«Οι Κτηνίατροι Δ.Υ. με υψηλό αίσθημα ευθύνης, εφαρμόζουν την ισχύουσα Νομοθεσία, όπως προβλέπεται από την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Αν κάποιοι, προσπαθούν, για ψηφοθηρικές πρακτικές και προσποιούμενοι ότι ανταποκρίνονται στα αιτήματα των Κτηνοτρόφων, με έγγραφα και αποφάσεις που στερούνται νομιμότητας και γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής, να μεταθέσουν την ευθύνη της ανυπαρξίας σφαγείων, στους Κτηνιάτρους Δ.Υ., καθιστώντας τους υπεύθυνους στους Κτηνοτρόφους, να γνωρίζουν πως θα αποτύχει η επικίνδυνη αυτή τους προσπάθεια. Η έλλειψη εγκεκριμένων σφαγείων ή απουσία θέσπισης Εθνικών μέτρων για περιοχές με ειδικούς γεωγραφικούς περιορισμούς ή ιδιαιτερότητες (νησιά, ορεινές περιοχές) και γενικότερα η απουσία μέτρων για την ανάπτυξη της κτηνοτροφία της χώρας, βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την Πολιτική Ηγεσία, που με τις κατευθυνόμενες επιλογές και επιταγές, έχει οδηγήσει την Αγροτική οικονομία και την κτηνοτροφική παραγωγή σε δραματική κατάσταση.

Οι Γεωτεχνικοί Δ.Υ. – Κτηνίατροι και Γεωπόνοι – στηρίζουν τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους, κατανοούν τα δίκαια αιτήματά τους και δηλώνουν αντίθετοι στις πολιτικές που οδηγούν στην εξαφάνιση του Αγροτικού Τομέα της χώρας.

Τέλος τα Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ και ΠΕΚΔΥ, δηλώνουν και προειδοποιούν, πως δεν θα επιτρέψουν σε κανένα τον εξαναγκασμό των Συναδέλφων Κτηνιάτρων, για την συμμετοχή τους σε διαδικασίες που παραβιάζουν τη Νομοθεσία, όσο αφορά την σφαγή και σφράγιση των αμνοεριφίων και θα προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, για την επιβολή ποινικών και διοικητικών κυρώσεων σε οποιονδήποτε υπεύθυνο».

agrotypos.gr

ikariastore banner