Οι εξελίξεις με την κατάληψη των κτηνοτρόφων του νομού Σάμου

Αιφνιδιαστικά  σήμερα το πρωί 13/12, εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων και των τριών νησιών μας βρέθηκαν έξω από το γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπαθεοφάνους στην Σάμο με αίτημα να δοθεί η σφραγίδα και η άδεια στις υπηρεσίες για να προβούν οι κτηνοτρόφοι στις σφαγές των ζώων τους και επικαλούμενοι των νόμο 568 (όπου δεν υπάρχουν σφαγεία γίνεται σε ημιυπαίθρια χώρους με κτηνιατρικό έλεγχο).

Η απάντηση ήταν αρνητική και οι κτηνοτρόφοι έχουν συνάντηση με τον Εισαγγελέα Σάμου στη 1 το μεσημέρι για να ελέγξουν την νομιμότητα της αρνητικής στάσης της Περιφερείας.

Πρόσφατη ενημέρωση μετά τη συνάντηση με τον εισαγγελέα Σάμου

Μετά και από την παράσταση στον εισαγγελέα Σάμου που έκαναν οι κτηνοτρόφοι του νομού μας, βγήκε το συμπέρασμα ότι η εξεύρεση λύσης θα δοθεί μόνο με έγγραφο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (υφυπουργός Ροντούλης) όπου θα δίνει το δικαίωμα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας να κάνουν χρήση του νόμου 568 και έστω προσωρινά να καλύψουν τις ανάγκες των κτηνοτρόφων (μέχρι την δημιουργία σφαγείου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δρομολογείται συνεργασία κτηνοτρόφων με ιδιώτη).  Το έγγραφο αναμένεται μέχρι αύριο το μεσημέρι.

ikariamag

ikariastore banner