Κίνητρα για ανάπτυξη νεανικής επιχειρηματικότητας & 2 νέα προγράμματα "Ψηφιακής Σύγκλισης"

Το Επιμελητήριο Σάμου ενημερώνει:

Νέους επιχειρηματίες για «Κίνητρα ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας»

Σύμφωνα με το νόμο 3842/2010 και εγκ. ΠΟΛ1135/4.10.2010 «Απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος τα κέρδη από την άσκηση ατομικής εμπορικής επιχείρησης ή ελευθέριου επαγγέλματος, μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, όσων υποβάλλουν δήλωση έναρξης εργασιών για πρώτη φορά, για το έτος της έναρξης και για τα δύο επόμενα έτη, εφόσον ο φορέας της επιχείρησης κατά την έναρξη δεν έχει συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας του. Με τις ίδιες προϋποθέσεις απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος, μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ, οι ομόρρυθμες εταιρείες εφόσον συμμετέχουν σε αυτές αποκλειστικά φυσικά πρόσωπα τα οποία κατά την έναρξη δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους».

Οι διατάξεις της προηγουμένης παραγράφου αυτής ισχύουν για εισοδήματα που αποκτώνται από 1.1.2010 και μετά.  «Οι φορολογούμενοι δικαιούνται την απαλλαγή αυτή και για τα τρία έτη, εφόσον κατά το χρόνο έναρξης εργασιών δεν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, έστω και αν τα επόμενα έτη συμπληρώνουν το όριο αυτό. Επίσης, από τη διατύπωση των διατάξεων προκύπτει, ότι το όριο της απαλλαγής μέχρι των 30.000 ευρώ δεν δικαιούνται οι φορείς των ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν ή είχαν ασκήσει στο παρελθόν άλλη ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα, έστω και αν δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους.

2 νέα προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ»

1. Digi Retail" για την Ψηφιακή Ενίσχυση των Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου.

Το πρόγραμμα «Digi Retail» απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις που:
- Δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο
- Έχουν κλείσει μια πλήρη δωδεκάμηνη χρήση
- Λειτουργούν νόμιμα, διατηρώντας σε ισχύ όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες λειτουργίας

Το πρόγραμμα επιχορηγεί δαπάνες πληροφορικής και επικοινωνιών, όπως:
Λογισμικό εμπορικής διαχείρισης ,Εξοπλισμός πληροφορικής ,Συστήματα Barcodes, Ταμειακά Συστήματα POS Ηλεκτρονική διασύνδεση υποκαταστημάτων Κάρτες πιστότητας πελατών (loyalty cards) Ηλεκτρονικό Κατάστημα (e-shop) Ψηφιακή σήμανση προβολής προϊόντων

Προϋπολογισμός – Ποσοστό Επιχορήγησης
Ο επιτρεπτός προϋπολογισμός ανά πρόταση και η επιχορήγηση εξαρτάται από το μέγεθος της επιχείρησης: 10000-500000Ευρώ
Ο προϋπολογισμός κάθε πρότασης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του μέσου τζίρου των τελευταίων 3 χρήσεων.

Υποβολή Προτάσεων: 14 Ιανουαρίου 2011 - 15 Φεβρουαρίου 2011

2. Digi-content - Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του ψηφιακού ευρυζωνικού περιεχομένου

Σε ποιους απευθύνεται: Επιχειρήσεις - Ο υφιστάμενος κλάδος δραστηριότητας να ανήκει σε συγκεκριμένες κατηγορίες παραγωγής περιεχομένου, εκδόσεων, ενημέρωσης κλπ. όπως εξειδικεύονται στον Οδηγό της δράσης.

Περίοδος υποβολής από 6/12/2010 έως 14/1/2011
 

ikariastore banner