Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου, «Φάρος», υλοποίησε τις ακόλουθες δράσεις στην Ικαρία και τους Φούρνους, το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2015-Ιούνιος 2016

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου (Παράρτημα Ικαρίας) «Φάρος», το διάστημα Ιανουάριος- Μάρτιος 2015 πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις στο νησί της Ικαρίας:

Εισήγηση Αγλαΐας Κυρίτση, επικεφαλής της παράταξης Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή κατά τη συζήτηση στο Π.Σ. Βορείου Αιγαίου του θέματος: «Λειτουργία Κέντρων Πρόληψης»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου (Παράρτημα Ικαρίας-Φούρνων) «Φάρος», στις 16/10 ξεκίνησε τις εβδομαδιαίες συναντήσεις για γονείς στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου (Παράρτημα Ικαρίας-Φούρνων) «Φάρος», το διάστημα Ιανουάριος- Ιούνιος 2014 πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις στο νησί της Ικαρίας:

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες, απευθυνόμαστε σε εσάς ως υποψηφίους δημάρχους και αντι-περιφερειάρχες των νησιών μας στις επερχόμενες αυτο-διοικητικές εκλογές προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Πρόληψης των νησιών μας, ο «Φάρος», μια από τις ελάχιστες δομές ψυχοκοινωνικής μέριμνας που λειτουργούν στο νομό μας.

Τα 71 Κέντρα Πρόληψης της χώρας -και το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΡΟΣ» που εξυπηρετεί τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους - βρίσκονται στον αέρα, καθώς η προγραμματική σύμβαση των εργαζομένων σ’ αυτά έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2013 και δεν έχει ανανεωθεί μέχρι σήμερα.

Η βουλευτής του νομού μας κ. Α.Καλογερή κατέθεσε αναφορά προς τους κ.κ Υπουργούς Υγείας – Εσωτερικών όπου διαβιβάζει το Δελτίο Τύπου των εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Σάμου, Ικαρίας, Φούρνων “ΦΑΡΟΣ” που αφορά τα προβλήματα χρηματοδότησης που υπάρχουν στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας του νησιού

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Σάμου «Φάρος», τον Νοέμβριο υλοποίησε από 3 δίωρες παρεμβάσεις για μαθητές σε κάθε τάξη του Λύκειο Ραχών εντός σχολικού ωραρίου (1,4,7/11) .

Είμαστε ενήμεροι για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας λόγω της συστηματικής τακτικής της κυβέρνησης να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της απέναντί τους.

Σελίδες

ikariastore banner