Η συγκέντρωση των Αγανακτισμένων Ικαρίας την Κυριακή 26 Ιουνίου

«Θεωρώντας ότι ζούμε σε μια δημοκρατική ελεύθερη κοινωνία, απαιτούμε να ακουστεί η φωνή μας. Εμείς, οι κάτοικοι της Ικαρίας, σας γνωστοποιούμε ότι ΔΕ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ στα κατά συρροή μνημόνια και σε κάθε «αναπτυξιακό σχέδιο» που μας ληστεύει τη γη, τους φυσικούς μας πόρους, την ίδια τη δημοκρατία και μας στερεί την αξιοπρεπή διαβίωσή μας στον ίδιο μας τον τόπο.»

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε ο χαιρετισμός των αγανακτισμένων στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου χθες Κυριακή 26/6. Αυτήν τη φορά με μικρόφωνο, μουσική και περισσότερο κόσμο. Πρόθεση ήταν να ενωθεί η φωνή τους με τη φωνή των υπόλοιπων που διαμαρτύρονται στις πλατείες της Ελλάδας και της Ευρώπης. Διαβάστηκαν κείμενα οικονομολόγων, συνταγματολόγων, ακαδημαϊκών κ.ά. Αναφέρθηκαν οικονομικά μεγέθη που αφορούν το χρέος και τη διαγραφή του. Τέθηκαν ερωτήματα για το κατά πόσο νομιμοποιούνται οι πολιτικοί μας να υπογράφουν «συμβόλαια» δανεισμού και αποπληρωμής, κατά πόσο είναι ηθικά και κοινωνικά αποδεκτό να ξεπουλούν ή να παραχωρούν τη δημόσια περιουσία.

Το ραντεβού δόθηκε για την επόμενη Κυριακή 3/7 ενώ ενδέχεται να δώσουν το παρόν την Τετάρτη 29/6, ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων.

ikariamag

ikariastore banner