Η Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων για τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Φούρνων Κορσεών

Στις 07/08/2011 έγιναν τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Φούρνων Κορσεών.  Δυστυχώς αυτό το ευχάριστο γεγονός αμαυρώθηκε από την αντιδημοκρατική στάση του κυρίου Δημάρχου Ιωάννη Μαρούση.

Χαρακτηριστικά  αναφέρουμε ότι:
- Η απόφαση για τα εγκαίνια
(το πώς, το πότε, το περιεχόμενο της εκδήλωσης) έγιναν ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου.
- Το ύψος της οικονομικής δαπάνης της εκδήλωσης η οποία πήρε χαρακτήρα Ρωμαϊκής φιέστας
(μπρελόκ, βεγγαλικά, τραπεζώματα των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας) σε μια περίοδο που αυξάνονται οι φόροι, μειώνονται οι μισθοί, αυξάνετε η ανεργία, έγιναν επίσης χωρίς καμία έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου η τις Οικονομικής Επιτροπής.
- Επίσημα δεν προσκλήθηκε κανένα σωματείο, σύλλογος, η δημόσια υπηρεσία του νησιού μας ως οφειλόταν.

Τέλος αίσθηση προκάλεσε  η παρέμβαση του  περιφερειάρχη κυρίου Νασου Γιακαλή που λίγο πολύ μας είπε « Ότι οι μη μόνιμοι κάτοικοι των Φούρνων, δεν πρέπει να έχουν λόγο στα κοινά του τόπου μας» θα πρέπει κατά την άποψη του  περιφερειάρχη, οι ετεροδημότες  να αρκεστούν στις καλοκαιρινές διακοπές τους, (άντε και στο δικαίωμα του εκλογικού τους καθήκοντος και μόνο). Εκτιμώντας πως αυτού του είδους οι «συμβουλές» προσβάλουν  όλους τους Φουρνιώτες ετεροδημότες θέλουμε να υπενθυμίσουμε  ορισμένα δεδομένα που μάλλον διαφεύγουν από τον κύριο περιφερειάρχη.

Πρώτον, οι ετεροδημότες  είναι περίπου οι μισοί του εκλογικού σώματος.

Δεύτερον, οι Φουρνιώτες που βρίσκονται εκτός Φούρνων σε αναζήτηση εργασίας (στην Αθήνα, στα καράβια, στο εξωτερικό) λόγω των συνθηκών που  δημιούργησαν και στο νησί μας οι πολιτικές που εφαρμόζουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι  του κύριου περιφερειάρχη. Δεν ξεχνούν ποτέ την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Τρίτον, στους ετεροδημότες του τόπου μας χρωστάμε το παλιό δημοτικό σχολείο, το ιατρείο, και αλλά που δεν έφτιαξαν στο νησί μας όπως ήταν υποχρεωμένοι οι κυβερνώντες την χώρα μας διαχρονικά.

Επίσης  πιστεύουμε  ότι η τοποθέτηση του κυρίου Περιφερειάρχη έρχεται σε αντίθεση με το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» οποιουδήποτε Έλληνα πολίτη να ασχοληθεί με τα κοινά του τόπου του και μάλιστα με ιδιαίτερη αγωνιστικότητα εκεί που υπάρχει η απουσία της Δημοτικής αρχής Π.χ  στα θέματα υγείας, παιδείας, συγκοινωνιών κα;

Έχει ενημερωθεί άραγε ο κύριος Περιφερειάρχης για την αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου στην λειτουργία του δήμου Φούρνων  καθώς και για το γεγονός ότι η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη μέχρι και σήμερα απαξιεί να μας ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία των οργάνων του δήμου, τα  τρέχοντα ζητήματα και την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας σχετικά μ’ αυτά.

Για το γεγονός ότι η Οικονομική επιτροπή (το  κυριότερο όργανο για την σωστή οικονομική λειτουργία του δήμου),  συνεδριάζει υποτυπωδώς  !!!! 

Για το γεγονός ότι αν και έχουν περάσει οκτώ μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων οργάνων η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει ακόμα γραφείο στο δήμο (όπως δικαιούται σύμφωνα με την νομοθεσία) παρά την ολοκλήρωση του νέου δημοτικού μεγάρου.

Αν όλα αυτά τα γνωρίζει ο κύριος Γιακαλής, τότε η αναφορά στους «μη μονίμους κατοίκους φούρνων» γίνεται γιατί τον ενοχλεί η παρουσία των ετεροδημοτών δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και μόνο.

Σε ό,τι μας αφορά σας τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα βρίσκεται παρούσα στο πλευρό των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας και με συνέπεια θα προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα, όταν η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη θα συνεχίζει να κάνει φιέστες εν καιρό κρίσης.

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Φούρνων
Νικόλαος Φλυτζάνης
Μαρούσης Γεώργιος
Βούλγαρης Ευθύμιος
Σκλάβου Ολυμπία

ikariastore banner