Η αναποφάσιστη

Είμαι αριθμός, είμαι ποσοστό, είμαι φωνή που μιλάει στο τηλέφωνο και ψηφίζει υποθετικά για υποθετικές έρευνες που θα με βοηθήσουν να αποφασίσω.. Αλλά δεν αποφασίζω. Είμαι 13% (σύμφωνα με τα νέα γκάλοπ), γρουσούζικο ποσοστό, αριθμάκι, αναποφάσιστη και μπερδεμένη.

Παππού συγνώμη, δεν ξέρω αν θα ψηφίσω το Κόμμα, βάζω κόμμα, κομπιάζω, γίνομαι κόμπος και πάλι λύση δε βρίσκω. Συμφωνώ, διαφωνώ και ενίσταμαι! Θέλω να τους διακόψω όλους, κλείνω τα παράθυρα, τα ανοίγω.. αυτά της τηλεόρασης. Αλλάζω γνώμη αλλά η γνώση είναι πια τόσο υποκειμενική που όχι κύριε Μπέικον(όσο νόστιμά κι αν τα είπες) δεν είναι δύναμη. Είμαι αναποφάσιστη και φοβισμένη, είμαι η νέα γενιά η σιτεμένη, αυτή με τα λάθη και τα πάθη και των άλλων και τα δικά της που έκανε ένα μεγάλο μαγεριό με ό,τι βρήκε στον κήπο της.

Φοβάμαι λίγο, φοβάμαι στην ιδέα ότι κάποιος φίλος μου είναι κρυφοφασίστας, κάποιος από αυτούς που έχω φιλοξενήσει, που έχει έρθει σπίτι μου. Του έχω δώσει το χέρι μου; Τον έχω φιλήσει; Δεν τον λυπάμαι, τον φοβάμαι! Φοβάμαι τη βία, πάρα πολύ τη σωματική, αρκετά πολύ την ψυχολογική.

Οι φίλοι μου οι ξένοι(οι πραγματικοί ξένοι, όχι οι μη Καριώτες) με ρωτάνε τι γίνεται, δεν ξέρω.. Είμαστε λέει πρώτη είδηση.. Θα θελα να χει πάρει ο Ρουβάς τη eurovision και γι’ αυτό να είμαστε είδηση, η εθνική το Euro έστω, τ’ άλλα όλα με τρομάζουν. Δε θέλω να βγω και να πω τι σκέφτομαι γιατί αλλάζω γνώμη κάθε λεπτό. Ναι το ξέρω δεν ήταν αστείο που είπα να κάνουμε το Γκλέτσο πρωθυπουργό που είναι κι ωραίο παλικάρι αλλά εκτός από το κρύο χιούμορ δεν ξέρω τι να επιστρατεύσω για να φύγω από το 13%. Για να αποφασίσω.

Είμαι ο Άτλας, εγώ; Κρατάω τη γη στου ώμους; Γιατί ένα πιάσιμο στον αυχένα το νιώθω η αλήθεια είναι και μερικές φορές με πιάνει κι η μέση μου. Αλλά και πάλι στη μέση είμαι, λίγο συμφωνώ εδώ και λίγο εκεί και χαΐρι πού να βρεις με τέτοια νεολαία.

Η κοπέλα που μου πουλάει τα υφάσματα από το Μaui της Χαβάης φοβήθηκε μην κάνουν πλιάτσικα στα ελληνικά ταχυδρομεία και χάσω τους ιβίσκους και τα πουλιά του παραδείσου. Παράδεισος δεν είμαστε, της είπα αλλά ακόμα δεν έχουμε τέτοια κρούσματα. Ακόμα όχι...

Άκουσα και για κάτι συναυλίες που θα γίνουν λέει το καλοκαίρι και είπα αφού αυτοί δε σκιάζονται και ναυαγούμε μετά μουσικής, θα πάω ακόμα και ακυβέρνητη. Κι αποφασίζω αργότερα.. Ρώτησα και τους φίλους μου για τα πολιτικά αλλά τόση διαφορετική άποψη είχα ν' ακούσω από τότε που χτίζαμε το σπίτι στο Καραβόσταμο και σκεφτόμασταν πού να μπει η σκάλα.

Είμαι αναποφάσιστη μην το συζητάς, και τους Έλληνες δεν τους μισώ ούτε τους κοροϊδεύω, τους αγαπώ και τους λυπάμαι σχεδόν όλους. Συγγνώμη σε όσους πίστευαν ότι είμαι δυναμική και κατασταλαγμένη, συγγνώμη και σ' αυτούς τους μορφονιούς της βουλής αλλά όπως λέμε κι εμείς τα κορίτσια… είμαι μπερδεμένη και θέλω να μείνω λίγο μόνη μου να το σκεφτώ.

Δωροθέα Τεμπέλη
doratempeli@yahoo.gr

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Δώρας Τεμπέλη.

ikariastore banner