Ερώτηση για το Σφαγείο της Σάμου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Θέμα: Λειτουργία Σφαγείου στη Σάμο

κ. Περιφερειάρχη

Από τον Ιούνιο του 2010 ήταν γνωστό στη Σάμο ότι το πιστοποιημένο σφαγείο που λειτουργούσε θα έκλεινε καθότι ο ιδιοκτήτη έκρινε ασύμφορη τη λειτουργία του. Σε συσκέψεις που γινόταν στη τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση οι κτηνοτρόφοι είχαν τη διαβεβαίωση από όλους τους αρμόδιους φορείς ότι δεν θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα δίνοντάς τους ποικίλες υποσχέσεις.

Το Δεκέμβριο του 2010 το σφαγείο έκλεισε και οι κτηνοτρόφοι βρέθηκαν σε απόγνωση. Σημειώνουμε δε ότι το εν λόγω σφαγείο εξυπηρετούσε τις ανάγκες των κτηνοτρόφων σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.

Σε συνέχεια νέων συναντήσεων, συσκέψεων και υποσχέσεων οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε καταλήψεις του Διοικητηρίου. Το σφαγείο λειτούργησε για πέντε (5) ημέρες λόγω Πάσχα και παρά τις νέες δεσμεύσεις και υποσχέσεις αρμοδίων παραμένει κλειστό και οι κτηνοτρόφοι σε αδιέξοδο.

Το κλείσιμο του σφαγείου της Σάμου έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στην τοπική οικονομία των νησιών, όσο και στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Με βάση τα παραπάνω και λόγω της σοβαρότητας του θέματος ερωτάτε ο Περιφερειάρχης για τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειτουργίας σφαγείου στη Σάμο, αλλά και για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Με τιμή

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Παύλος Βογιατζής
Επικεφαλής

Βαλσαμίδης Θεόδωρος, Γόμου – Πρωτογεράκη Καλλιόπη, Καλλονιάτης Παναγιώτης, Τζιμής Ευστράτιος, Σάρακας Δημήτρης, Βρουλής Παντελής, Κάρμαντζης Σταμάτης, Μαλαφής Γιάννης, Κωνσταντινίδης Πολυκράτης, Πανούσος Αρτέμης

ikariastore banner