ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων: Ανακοίνωση- Διαμαρτυρία για τα κενά

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τα κενά καθηγητών  στα σχολεία των νησιών μας και τον προβληματισμό του για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των ζητημάτων αυτών από την πλευρά της Διοίκησης.

Ενώ πλησιάζουμε αισίως στα Χριστούγεννα κι ενώ το Υπουργείο έσπευσε να στείλει εγκύκλιο στα σχολεία ώστε ν’ αναπληρωθούν με κάθε κόστος (οκτάωρο πρόγραμμα, απασχόληση και Σάββατα, περικοπή αργιών και περιπάτων, ακύρωση πολυήμερων εκδρομών) ώρες που χάθηκαν από καταλήψεις, δε φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα που στα σχολεία των νησιών μας λείπουν ακόμα καθηγητές!

Πιο συγκεκριμένα, στο σχολείο των  Ραχών  όπου υπάρχει σοβαρή ανάγκη στελέχωσης με καθηγητές ειδικής αγωγής, δεν υπάρχει αντίστοιχος Μαθηματικός και Φυσικός., όπως αντιστοίχως στο Γυμνάσιο Ευδήλου δεν υπάρχει Φιλόλογος εδικής αγωγής.

Επιπροσθέτως στο Λύκειο Ευδήλου και το ΕΠΑ.Λ. υπάρχει κενό Οικονομολόγου και Πληροφορικού με αποτέλεσμα να μη γίνονται, Δεκέμβρη μήνα, ώρες ειδικότητας!

Τέλος στην ΕΠΑ.Σ. υπάρχει κενό Νοσηλευτή, ενώ οι δύο Μηχανολόγοι ο Ηλεκτρολόγος και η Γεωπόνος προκειμένου να καλύψουν τα κενά του προγράμματος, κάνουν όλοι υπερωρίες!

Έχουμε και στο παρελθόν επισημάνει ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι προϊόν ατυχών συγκυριών. Όσο θα εφαρμόζονται πολιτικές που βάζουν την εκπαίδευση στην προκρούστια κλίνη των «αγορών» και των «μνημονίων», τα σχολεία μας είναι καταδικασμένα να λειτουργούν με κενά και καθηγητές με ωράρια λάστιχο, με τους ευαίσθητους τομείς της ειδικής αγωγής και της τεχνικής εκπαίδευσης να πληρώνουν τον «εξορθολογισμό» και τις περικοπές δαπανών.
• Απαιτούμε άμεση πλήρωση των κενών.
• Ούτε ώρα πλέον χαμένη .
• Ας αναλάβει επιτέλους κάθε βαθμίδα της  διοίκησης την ευθύνη της γι αυτή την κατάσταση

 

ikariastore banner