ΕΚΛΟΓΕΣ? Πες μου ένα ψέμα να αποκοιμηθώ

Καλεσμένοι στο αποψινό talk show οι εκφραστές του λαού, οι μοναδικοί κατέχοντες την απόλυτη αλήθεια, θα κραυγάζουμε αλαζονικά για την δική σας ενημέρωση. Θα έχουμε αυτόκλητους αφυπνιστές, πατριωτικές κορόνες, σημαίες και σύμβολα με το βλέμμα μας στραμμένο στη Βασιλεύουσα. Ανεφάρμοστες πολιτικές προτάσεις, συντήρηση και ακινησία, συντεχνιακό σύστημα να διεκδικεί τα κεκτημένα, φόβο και αγωνία προς κατανάλωση, και φυσικά πάντα μαζί μας η δημοσιογραφική ελίτ του τρόμου.

Σου στήνουν διλήμματα το βλέπεις, όχι προγράμματα. Μια χώρα χωρισμένη σε στρατόπεδα που πρέπει σαστισμένος να αποφασίσεις με ποιο θα πας. Δραχμή και Ευρώ, προδοσία και πατριωτισμός, Ευρώπη και αντιμνημόνιο, ακυβερνησία και σιγουριά. Διλήμματα με απειλή και υπόσχεση. Χάδι και χαστούκι στο ίδιο μάγουλο. Υπάρχει πρόσφορο έδαφος, οι καλύτερες γιορτές στήνονται πάνω σε τάφους. Σωτήρες, με σίγουρα βλέμματα, καθαρά πρόσωπα, μοντέρνα κουστούμια σε μουσική υπόκρουση Carmina Burana και φόντο τα ερείπια μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Μιας κοινωνίας χαμένης, μουδιασμένης, που πετάει γιαούρτια από αγανάκτηση για την αθέτηση της υπόσχεσης. Ο λαός φταίει όσο και η εξουσία όμως. Μη ψάχνεις πάντα θήτες. Οι πράξεις μας έχουν άμεση συνέπεια στον εαυτό μας και τους γύρω μας. Και ξέρεις, έχουμε φαίνεται να ξεδιαλύνουμε πολύ ψευδαίσθηση ακόμα για να πούμε ότι ξυπνήσαμε.

Μενέλαος Μανώλης
menelaos@ikariamag.gr

Υ.Γ. Αν είχες τη δυνατότητα να αλλάξεις τον κόσμο, από που θα άρχιζες; Από τον εαυτό σου ή από τους άλλους;

Καλή ψήφο!

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις του Μενέλαου Μανώλη.

ikariastore banner