Εικαστικό ταξίδι στο κέντρο της πόλης (οι φίλοι μας είναι πάντα ανήσυχοι…)

Έκθεση ζωγραφικής τριών ζωγράφων του Γρηγόρη Σαρακηνού, του Τάσου Παπαδόγκωνα και της Αναστασίας Γκλαβά εγκαινιάζεται την Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα «Κόντογλου» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Ο Τάσος Παπαδόγκωνας εδώ και δέκα πέντε χρόνια εργάζεται ως σχεδιαστής σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ τον τελευταίο χρόνο παραδίδει σεμινάρια αρχιτεκτονικού σχεδίου στο Πανεπιστήμιο Κος της Κωνσταντινούπολης.

Το έργο του διακρίνεται από την αναζήτηση των δυναμικών της «γραμμής» των δυνατοτήτων και των χαρακτηριστικών της. Χρησιμοποιεί τις «διαδρομές» της πάνω στον καμβά για να αποδώσει ψυχοτροπικά, κυρίως πορτρέτα με λιτότητα και ένταση. Το χρώμα και η φωτοσκίαση στη διαδικασία αυτή παίζουν δευτερεύοντα βοηθητικό ρολό. Το αποτέλεσμα είναι μια σχεδόν «γλυπτική» ανάμειξη προσώπων, χώρων και συναισθημάτων.

Ο Γρηγόρης Σαρακηνός έκανε την πρώτη ατομική του έκθεση έργων το 1986 και μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλές εκθέσεις, ενώ έργα του υπάρχουν σε πολλές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ονειρικά τοπία με έντονα μεταφυσικά στοιχεία, σμαραγδένιες θάλασσες που κονταροχτυπιούνται με σκοτεινά δάση, υπερφυσικές ανδρικές και γυναικείες φιγούρες, καράβια που ξεκινούν από το πουθενά και κατευθύνονται στο άπειρο, δέντρα με τους καρπούς του διλήμματος αλλά και του κακού, είναι μερικά από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στους πίνακες του. Χρησιμοποιεί έντονα χρώματα και σχεδόν αρχιτεκτονική δομή.

Νέα στο χώρο των εικαστικών η ζωγράφος Αναστασία Γκλαβά, μέσα από τα έργα της ψάχνει την προσωπική της ελευθερία. Τα έργα της είναι απλά και παραστατικά που άλλοτε αποπνέουν ζωντάνια και αισιοδοξία και άλλοτε σε γυρνάνε πίσω στο χρόνο φέρνοντας μνήμες και μυρωδιές.

Διάρκεια : 23-30 Ιουνίου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-20.00 - Κυριακή 10.00-14.00
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Ακαδημίας 50, τηλ. 210 3630706 - 3621601
 

ikariastore banner