διλήμματα...

Τον τελευταίο καιρό έχω πολλά διλήμματα. Για τα πάντα. Ποιος θα μου πει αν είναι λογικά; Πόσο χαζή λέξη! Λογικά για εμένα και παράλογα ή (πάλι ή;) … άλογα για τους υπόλοιπους. Ή και το αντίστροφο.

Ναι, ναι συνεχίζω… πολλά διλήμματα τελευταία και δεν ξέρω με τι να ασχοληθώ και τι να αφήσω! Αυτό το ή, το διαζευκτικό με αποπροσανατολίζει.

Μέχρι να αποφασίσω έχω χάσει το λεωφορείο, έχω ξεχάσει τι ήθελα να πω, έχω ξεχάσει να ζω μαζί, έχω χάσει μια ευκαιρία για διακοπές, έχω (ξε)χάσει …τι; Να φωνάξω για ό,τι με μου γίνεται βάρος και ας μην με αφορά άμεσα; Να γίνω κακιά ή όχι; Έχω πολλά δικαιώματα ή λίγα;

Μετά είπα να ψάξω και στο λεξικό και βρήκα:
δίλημμα το [δílima]: 1.η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται κάποιος, όταν πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς τρόπους ενέργειας, που παρουσιάζουν όμως εξίσου σοβαρές αβεβαιότητες ή δυσκολίες. Κι αν δεν είναι σοβαρές?
2.συνδυασμός υποθετικού και διαζευκτικού συλλογισμού, στον οποίο η μείζων προκείμενη υποθετική πρόταση περιέχει στο δεύτερο μέλος της διάζευξη με δύο αντίθετες έννοιες, που απορρίπτονται στην ελάσσονα προκείμενη με αναγκαίο συμπέρασμα να απορρίπτεται και το πρώτο μέλος της μείζονος προκείμενης. …να το ξαναδιαβάσω άλλη μια φορά παρακαλώ.

Η φωτογραφία που βλέπω είναι ωραία ή όχι;

Και τι σημαίνουν οι δυο αυτές λέξεις; Πραγματικά δεν μου μοιάζουν αντίθετες. Νομίζω πως μου αρέσει. Δεν θα το εξηγήσω τώρα˙ δεν έχω άλλες λέξεις και ούτε θέλω!

Μάλλον θα μείνω με τα διλήμματά μου. Κι ας είμαι η μόνη που προσποιείται πως δεν υπάρχουν. Ή μήπως δεν είμαι;
Βάζω τις απορίες μου σε ένα κουτάκι και βγαίνω στο δρόμο. Μπήκε η άνοιξη είπαμε και πρέπει να τινάξω τα φτερά μου!

Μια καλή διαδικτυακή αρχή!
Αν και το χαρτί θα είναι πάντα αλλιώς. Έχει κάτι διαφορετικό, κάτι επιπλέον˙ τη μυρωδιά!
Καλή αρχή και πολλές καλές συνέχειες!

Μελίνα Πλάκα
mipfind@hotmail.com

 

ikariastore banner