Διαμαρτυρία για κατάργηση Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Με έγγραφο του (17/1) προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους διαμαρτύρεται καθώς η αναγγελία για την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής σε προσχέδιο νομοθετικής πράξης έχει αναστατώσει τους νησιώτες.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Στη δύσκολη συγκυρία που πολιτικού και οικονομικού γίγνεσθαι της χώρας, είναι λάθος να ερμηνεύονται οι κατευθύνσεις των αρχών της συνοχής και της αποδοτικότητας των μεταρρυθμίσεων (TFGR- Ευρωπαϊκή Επιτροπή), με κριτήρια που δε σχετίζονται με τις δομές και τους κανόνες σε περιφερειακό/τοπικό επίπεδο της εξυπηρέτησης των λήψεων αποφάσεων του πλαισίου Πολιτικής Συνοχής.

Η  Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ήταν και είναι σημείο αναφοράς του πληθυσμιακού δυναμικού των νησιών μας και η κατάργηση της δεν εξασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα και την συνοχή του συγκεκριμένου τομέα αρμοδιοτήτων της».

Τέλος ο κ.Παπαθεοφάνους υπογραμμίζει τη σημασία της νησιωτικής πολιτικής και κλείνει με τα λόγια του Ελύτη:

«Εάν αποσυνδέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις.»

ikariamag.gr