Ανήσυχος ο Σύλλογος εκπαιδευτικών στην Ικαρία

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας & Φούρνων με βάση την όλο και εντεινόμενη επίθεση στον κόσμο της εκπαίδευσης και της εργασίας, αλλά και το σχετικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας, αποφάσισε και καλεί σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο Καραβοστάμου στις 18:30. Αν δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τετάρτη 7 Μαρτίου. Σε άλλο του κείμενο ο σύλλογος εκπαιδευτικών τονίζει την αντίθεση του στην αξιολόγηση-χειραγώγηση και στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση σχολείων -μαθητών –εκπαιδευτικών, ενώ ζητούν: 1. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. 2. Αποφασιστική ενίσχυση του συλλόγου διδασκόντων και  ανάδειξής του ως του κυρίαρχου οργάνου  του σχολείου, με αποφασιστικό ρόλο και λόγο. Και τέλος να πάψει ο αυταρχισμός κι ο διοικητισμός να αποτελούν την «παιδαγωγική λογική» των κρατούντων.
 
 Η ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
…..έχει χαρακτηρισθεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των Δημαρχείων (από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι), προκειμένου ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αντίδραση τους στις πολιτικές που δίνουν τη χαριστική βολή στο εισόδημά μας, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την οικονομική κατάρρευση των Δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και τις Επιχειρήσεις αυτών.

Οι υπάλληλοι του δήμου Ικαρίας, όπου δεν έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες για το τοπικό τους σωματείο (ακόμα περιμένουν την δικαστική επιμελήτρια), αποφάσισαν όμως να συμμετέχουν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ (βλέπετε παρακάτω) με τρίωρη στάση εργασίας τις 3 τελευταίες ώρες του ωραρίου.

Η «Συγκυβέρνηση του Μνημονίου», αφού ψήφισε το νέο -καταστροφικό για τους εργαζόμενους και την Κοινωνία- Μνημόνιο Συνεργασίας με την Τρόικα, προωθεί τώρα με διαδικασίες εξπρές την ψήφιση των Εφαρμοστικών Νόμων στη Βουλή. Την ώρα που δανειστές και Τροικανοί, ικανοποιημένοι από την ψήφιση του νέου Μνημονίου, παρεμβαίνουν ωμά και απαιτούν την κατάργηση κάθε εργασιακού, ασφαλιστικού, συλλογικού, ακόμη και δημοκρατικού δικαιώματός μας, η Συγκυβέρνηση «πανηγυρίζει» για τα   αποτελέσματα του ECOFIN και την υποτιθέμενη σωτηρία της χώρας, επιχειρώντας να διασκεδάσει για μία ακόμα φορά το γεγονός ότι οι συμφωνίες δεσμεύουν τη χώρα για δεκαετίες και περιλαμβάνουν επαχθέστατους όρους που μονομερώς επιβαρύνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών, των κερδοσκόπων, των Τραπεζών, των μεγάλων επιχειρήσεων, του Κεφαλαίου.

Στις 29 Φλεβάρη –ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης ενάντια στη λιτότητα- οι Έλληνες εργαζόμενοι ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης. ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση και τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στη φτωχοποίηση των εργαζομένων και της Κοινωνίας. ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, της ανεργίας και της κατάργησης του Κοινωνικού Κράτους.