Αγανακτισμένοι… και στην Ικαρία

Δεν είναι λίγοι οι αγανακτισμένοι και στην Ικαρία. Ούτως ή άλλως η δυσχερέστατη θέση της χώρας μας και οι δυσάρεστες εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το μέλλον, είναι θέματα που μονοπωλούν τις συζητήσεις εδώ και καιρό.

Εχθές (Τετάρτη 22/6) έκαναν την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους στην πλατεία του Αγίου. Η προσπάθεια των προηγούμενων εβδομάδων, μέσω διαδικτύου, δεν απέδωσε γιατί είναι άλλο πράγμα η πρόθεση σε θεωρητικό επίπεδο και άλλο η συμμετοχή. Εκτός αυτού, στην ομάδα που είχε δημιουργηθεί γι αυτό το σκοπό, εμφανίστηκαν κάποιοι με έκδηλη την κομματική τους ταυτότητα, κάτι που δυσαρέστησε τους υπόλοιπους.

Η χθεσινή λοιπόν συνάντηση είχε σκοπό να φανούν ποιοι είναι περισσότερο αγανακτισμένοι από κάποιους άλλους που απλώς δήλωναν ότι θα δώσουν το παρόν. Συμβολικά στήθηκε μία κάλπη για να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η καταμέτρηση, αργότερα, έβγαλε 50 «όχι». Αρκετοί περαστικοί κοντοστάθηκαν και κουβέντιασαν με τους 10 περίπου συνδημότες μας που κατέβηκαν στην πλατεία. Κάποιοι μάλιστα δήλωσαν χωρίς δισταγμό ότι θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της επόμενης Κυριακής είτε μεμονωμένα είτε ως μέλη συλλόγων εργαζομένων.

Σήμερα Πέμπτη, έχουν ραντεβού ώστε να συντονιστούν καλύτερα, να μοιράσουν αρμοδιότητες και να έχουν καλύτερη οργάνωση.

ikariamag

ikariastore banner