«Aπόφαση» για κατάργηση τον Ιούνιο του μειωμένου Φ.Π.Α. στο Αιγαίο

Την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. τον ερχόμενο Ιούνιο αποφάσισε σύμφωνα με όλα τα δεδομένα η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. με πρωτεργάτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο και αυτό αποδεικνύεται και από την έκθεση των ελεγκτών της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη (13-3-2012), όπου και γίνεται ευθέως αναφορά στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. καθώς και στο αφορολόγητο που ισχύει για τους κατοίκους των νησιών που έχουν πληθυσμό λιγότερο από 3100 κατοίκους!

Η έκθεση αυτή των Ευρωπαίων είναι και το άλλοθι για να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές για κάποιους του αθηνοκεντρικού κράτους που θέλουν να εξοντώσουν την ελληνική νησιωτική Ελλάδα!

Οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α., είναι πράξη που θα αποτελούσε την χαριστική βολή στους ήδη σκληρά δοκιμαζόμενους νησιώτες.

Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. είναι ένα μέτρο που ελήφθη σε αντιστάθμισμα των σοβαρών μειονεκτημάτων που δημιουργεί η νησιωτικότητα στους ακρίτες και δεν αποτελεί κάποιας μορφής προνόμιο.

Αυτού και δεδομένου του γεγονότος ότι τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της νησιωτικότητας έχουν σε σημαντικό βαθμό διογκωθεί λόγω της παρούσης οικονομικής συγκυρίας μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική!

Πάντως το ''μπαλάκι'' έχει πέσει στα χέρια της όποιας Ελληνικής κυβέρνησης αφού εάν μιλήσουμε με δεδομένα, στο Άρθρο 174 της Συνθήκης της Λισσαβόνας κατοχυρώνονται οι ιδιαίτερες νησιωτικές πολιτικές.

Τα δεδομένα όμως αυτή την στιγμή δεν μετρούν διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδείξει πως θέλει να σαρώσει τα πάντα ζητώντας το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας να είναι ''ουδέτερο'' χωρίς καμιά άλλη κουβέντα.

samiakignomi.gr