Το ζώο που τη μάλωνε

Φωτογραφία: wikipedia.org

Σήμερα το πρωί συνάντησα στο Ταχυδρομείο την κυρία Κλαίρη, γνωστή κι αξιοσέβαστη Ραχιωτίνα, ανυπόκριτη λάτρη της χλωρίδας και της πανίδας, έχουσα σώας τα φρένας και μη πιστεύουσα σε στοιχειά και καλομοίρες, η οποία αφού με ρώτησε αν οι "οικολόγοι έχουν αμολήσει τίποτε περίεργα ζώα" και αφού εγώ της απάντησα "δεν γίνονται τέτοια πράγματα", μου ανακοίνωσε ότι μια μέρα (μέρα-μεσημέρι) πριν ένα μήνα περίπου καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητο της εκεί που παρκάρει πάντα κοντά στο σπίτι της, βρέθηκε μπροστά σ' ένα πανέμορφο μικρό ζωάκι που έμοιαζε με σκυλάκι με χαριτωμένο πρόσωπο -σαν αρκουδάκι. Το τρίχωμά του, μου είπε, ήταν ανοιχτό καφέ-γκρί με ασημένιες πιτσιλωτές γραμμές, ενώ η ουρά του ήταν χοντρή και τριχωτή.

Εκτός απ' την εμφάνισή του, βρήκε επίσης πολύ περίεργο το γεγονός ότι το ζωάκι δεν έφυγε μόλις την είδε, αλλά ίσα-ίσα, της έφραζε τον δρόμο, βαδίζοντας νευρικά πέρα-δώθε μπροστά της και μάλιστα, άρχισε να τσιρίζει και να παραπονιέται βγάζοντας ήχους που θύμιζαν ανθρώπινη φωνή -σαν κάποιος να διαμαρτυρόταν σε μια ακαταλαβίστικη γλώσσα. Η κυρία Κλαίρη έχει πολύ καλή σχέση με τα ζώα. Γι' αυτό, όπως μου είπε γελώντας, εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε: "Πρώτη φορά με μαλώνει εμένα ζώο!"

Σκέφτηκε λοιπόν ότι για να συμβαίνει αυτό, μάλλον το παράξενο ζωάκι θα είχε μωρά εκεί κοντά κι έτσι το άφησε ήσυχο και απομακρύνθηκε. Πριν προλάβει όμως να ξανάρθει για να δει, κατέφτασε ένας γείτονας με το φορτηγάκι του και ξεφόρτωνε ξύλα, κάνοντας φυσικά πολύ θόρυβο. Το ζωάκι είχε κρυφτεί κάπου πιο πέρα. Ακούστηκαν ξανά οι τσιρίδες, όμως, καθώς τα ξύλα ήταν πολλά και έπρεπε να ξεφορτωθούν οπωσδήποτε εκείνη τη στιγμή, σε λίγο σταμάτησαν. Το ζώο προφανώς είχε αποφασίσει να αλλάξει στέκι.

Το σπίτι της κυρίας Κλαίρης δεν απέχει πολύ από τον ποταμό. Έτσι λοιπόν, αφού σκέφτηκα λίγο, της είπα ευθαρσώς ότι με έκανε ευτυχισμένο. Της σύστησα να ρωτήσει τους παλιούς για παρόμοια περιστατικά, διότι απ' όσα μου ΄χε πει, ήταν ολοφάνερο ότι "το ζωάκι που τη μάλωνε" ήταν μία "χελοποτάμα" ή "σκυλοποτάμα", δηλαδή μια βίδρα!!!

Άγγελος Καλοκαιρινός
ankoka2003@yahoo.com

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις του Άγγελου Καλοκαιρινού.

ikariastore banner