Στο ΠΕΠ 2014-2020 ο έλεγχος των νερών κολύμβησης σε 122 παραλίες

Με απόφαση της Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020 το έργο «Υλοποίηση Μέτρων του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερισμάτων Νήσων Αιγαίου». Το έργο αφορά:

-Στην παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης (αναλύσεις και δειγματοληψίες) σε 122 ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό κατοίκων και τουριστών με στόχο την αξιολόγηση και τον καθορισμό ταυτότητας για κάθε μία από αυτές.
-Στην τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης κοινού.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 300.000 ευρώ και ο δικαιούχος της πράξης είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που έχει και την αρμοδιότητα παρακολούθησης και ελέγχου και θα ξεκινήσει άμεσα την υλοποίησή του.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Με την παρακολούθηση των νερών σε 122 ακτές κολύμβησης εξασφαλίζονται όροι για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία των λουόμενων, ενώ παράλληλα δημιουργείται ταυτότητα για κάθε μία παραλία που θα μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τη διαχρονική εξέλιξη της ποιότητας των νερών κολύμβησης. Δημιουργούμε έτσι, με επιστημονικό τρόπο, συνθήκες πιστοποίησης ποιότητας και συντελούμε στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας».

 

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr