Ρεπορτάζ για το Μπασκετικό 3μερο στην Ικαρία

Μπορεί το Σαββατοκύριακο Μαίανδρος και Ίκαρος να μην είχαν παιχνίδια, λόγω της βλάβης που παρουσίασε το καραβάκι που μεταφέρει τις ομάδες από και προς το γειτονικό νησί, όμως το πρόγραμμα ήταν γεμάτο αθλητικές δραστηρίοτητες τόσο σε επίπεδο μπασκετικών ασκήσεων όσο και σε επίπεδο συζήτησης περί αθλητισμού μεταξύ φορέων του νησιού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

"Το μπάσκετ ταξίδεψε στην Ικαρία" το τριήμερο που πέρασε και οι μικροί φίλοι του είχαν την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν και να προπονηθούν από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Μισσα. Ξεκινώντας από τις Ράχες την Παρασκευή συνεχίζοντας στον Ευδηλο το Σάββατο και ολοκληρώνοντας στον Άγιο Κηρυκο την Κυριακή είδε, μίλησε και συμβούλεψε πάνω από 150 μικρούς αθλητές και αθλήτριες. Ανά περιόδους επισκέπτονται το νησί μας γνωστοί προπονητές και παράγοντες, όμως πρώτη φορά πρόεδρος της ΕΟΚ και εν ενεργεία ομοσπονδιακός προπονητής επισκέπτονται μαζί εγκαταστάσεις και σωμάτια του νησιού.

Ο δήμος Ικαρίας θέλησε να φέρει κοντά το άθλημα που αρκετοί νέοι και νέες επιλεγούν όλο και περισσότερο, με γονείς αθλητών και παράγοντες της ομοσπονδίας, με σκοπό να δουν και να ακούσουν πόσο σημαντική είναι η άθληση ειδικά σε τόσο νεαρές ηλικίες.

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος στο Ράδιο Ικαρία 87,6 fm, στα πλαίσια, του τριήμερου εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Ικαρίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.


Μέσα από τις συζητήσεις που έγιναν σε Ράχες, Ευδηλο και Άγιο Κηρυκο ο δήμος Ικαρίας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τους προβληματισμούς σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού, την ανάγκη νέων άλλα και την επιδιόρθωση-αδειοδότηση υφιστάμενων.

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που έλαβαν όλοι από αυτό το εγχείρημα. Σίγουρα η προσέλευση θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη όμως άπαντες δεσμεύτηκαν ότι αυτή η επίσκεψη είναι μόνο η αρχή και ότι θα ακολουθήσουν αρκετές παρόμοιες στο μέλλον.

ikariamag.gr

ikariastore banner