ΜΠΑΣΚΕΤ: Μαίανδρος Κούρος 39-46

Την Δευτέρα 2/3 και μετα απο αρκετές εβδομαδες απραξίας, είχαμε αγώνα μπάσκετ στο κλειστό Αγίου Κηρύκου. Λίγο το εορταστικό τριήμερο της Καθαρας Δευτέρας, λίγο οι άσχημες καιρικές συνθήκες των τελευταίων εβδομάδων, έφεραν το προγραμμα μπασκετ ανδρών του Νομού αρκετά πίσω.

Με τον 'Ικαρο να μετράει ήδη 3 εβδομάδες χωρίς παιχνίδι, ο Μαιανδρος υποδέχθηκε τον Κούρο για την δευτερη αγωνιστική του δεύτερου γύρου.

Η ομάδα του νησιού μας ξεκίνησε με σημαντικές ελλείψεις τον αγώνα. Παρόλαυτά, με τους νέους να εχουν πλέον αποκτήσει παραστάσεις και τους παλαιότερους να δείχνουν τον δρόμο, η ομάδα του Μαίανδρου κατάφερε να προηγηθεί σχεδόν σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. 20-11 στο πρώτο δεκάλεπτο και 32-24 μπροστά στο στο ημίχρονο.

Όπως σχεδόν σε κάθε παιχνιδι του Μαίανδρου, το στοίχημα ήταν κατά π'οσο θα μπορούσε να αντέξει στην κούραση για άλλο ενα ημίχρονο. Δυστυχώς η ατυχία χτύπησε πάλι τον Μαίανδρο στο τρίτο δεκαλεπτο αφού έχασε με τραυματισμό τον κύριο εκφραστή των επιθέσεων της, Κόχειλα, κάτι που αποσυντόνισε πλήρως την ομάδα.

Ένα πολυ φτωχό σε παραγωγή δεκαλεπτο έφτασε στο τελος του με την ομάδα μας πίσω στο σκορ με 35-36. Πλέον το παιχνιδι ξεκινούσε απο την αρχή και ο ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ είχε μπροστά του ενα δεκάλεπτο για να βρει λύσεις και να κερδίσει το παιχνιδι. Κάτι τέτοιο δεν έγινε αφου οι επιθετικές επιλογές ήταν περιορισμένες και τελικά η ομάδα του Κούρου επιβλήθηκε με 39-46.

Η απώλεια αυτή για την ομάδα του Μαίανδρου, ήρθε μετά από δυο απανωτές νίκες στην Σάμο. Με τα δυσκολότερα παιχνίδια να έρχονται, χρειαζεται ανασύνταξη και επιστροφή όλων των μονάδων της ώστε να αποκτήσει βαθύτερο ρόστερ και περισσότερες επιλογές σε άμυνα και επιθεση. Επόμενο παιχνιδι έκτος απροόπτου, ο αγώνας μεταξύ Μαίανδρου και Ικαρου με τις δυο ομάδες να εχουν απο μία νίκη στις προηγούμενες φετινές αναμετρήσεις τους.

Μανώλης Ξενάκης για το ikariamag.gr

ikariastore banner