ΜΠΑΣΚΕΤ: Καρλόβασι 69 – Ίκαρος 59 στον 1ο τελικό του πρωταθλήματος

Εικόνα αρχείου από Samosbasket

Το Σάββατο ξεκίνησαν οι τελικοί πρωταθλήματος μπάσκετ του νομού μεταξύ του Ίκαρου και του Καρλοβάσου. Η ομάδα από το γειτονικό νησί έχει το πλεονέκτημα έδρας κι έτσι η σειρά είχε αφετηρία από το κλειστό γυμναστήριο στο Καρλόβασι.

Το πρώτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε καλά για την ομάδα μας. Η άμυνα ήταν πάντα ένα στοιχείο στο οποίο ο Ίκαρος μπορούσε να στηριχθεί. Η επίθεση όμως, ειδικά σε ματς εκτός έδρας, είναι μια από τις πτυχές του παιχνιδιού που βρίσκει ρυθμό δυσκολότερα και στους τελικούς αν ξεκινήσεις άσχημα επιθετικά, δυσκολεύει το έργο της κατάκτησης νίκης. Οι παίχτες του Ίκαρου ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση και στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν μπροστά στο σκορ 15-18.

Η ομάδα μας επέλεξε άμυνα ζώνης σε κάποια σημεία και αυτό, τουλάχιστον στο πρώτο μισό του αγώνα, έδειχνε να λειτουργεί αφού η παραγωγικότητα των αντιπάλων μέσα στο σπίτι τους ήταν αισθητά μειωμένη σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Το ημίχρονο τελείωσε με τον Ίκαρο μπροστά με σκορ 34-37.

Το δεύτερο μισό του αγώνα ξεκίνησε με τους αντίπαλους να βρίσκουν αρκετές λύσεις στην επίθεση και τον Ίκαρο να αποτυγχάνει να βρει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση. Το επιμέρους σκορ του 3ου δεκάλεπτου ήταν 21-10 για τους γηπεδούχους αλλά το ανησυχητικό ήταν ότι με τον χρόνο να λιγοστεύει, ο Ίκαρος αδυνατούσε να βρει λύσεις.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ίκαρο να θέλει να αντιδράσει αλλά να μη μπορεί. Αστοχία, εκνευρισμός και λάθος επιλογές σε άμυνα και επίθεση άνοιξαν ακόμη πιο πολύ την διάφορα στο σκορ. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 69-59.

Με αυτή την νίκη το Καρλόβασι πήρε κεφάλι στη σειρά των τελικών και πλέον αναζητά μια νίκη σε δυο παιχνίδια για να στεφθεί πρωταθλητής. Ο Ίκαρος καλείται να ανασυνταχθεί στο παιγνίδι της Παρασκευής 16/5 (αν δεν υπάρξει αναβολή λόγω εκλογών), να κάνει την αντεπίθεση του και να οδηγήσει την σειρά σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι ξανά στην Σάμο.

Τους πόντους για την ομάδα μας πέτυχαν οι:
Τσουρής Γ.6(1), Μαμματάς 1, Τσουρής Ε. 18(1), Κόχειλας 10(3), Λαμπρόπουλος 10(1), Μαυρογιώργης 4, Χωριάτης 6, Βολίκας 4, Τέσκος Γ., Τέσκος Χ

Μανώλης Ξενάκης για το ikariamag.gr
 

ikariastore banner