Μπάσκετ: 68 66 Καρλόβασι – Ίκαρος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Φωτογραφία αρχείου

Στο εναρκτήριο παιχνίδι για την φετινή μπασκετική αγωνιστική χρονιά, ο Ίκαρος ταξίδεψε στην Σάμο για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Καρλοβάσου.

Η χρονιά για όλες τις ομάδες του νομού άργησε πολύ να ξεκινήσει λόγω των γνωστών κυρώσεων που έχει επιβάλει η ομοσπονδία σε όσα κλειστά γυμναστήρια δεν πληρούν όλες τις προδιαγραφές σωστής λειτουργίας (άδειες, τουαλέτες, σφραγίδες, πιστοποιήσεις κτλ). Χαρακτηριστικό είναι ότι από όλα τα κλειστά γυμναστήρια του νομού, κανένα δεν πληρούσε αυτές τις προϋποθέσεις γι αυτό τον λόγο και το πρωτάθλημα δε ξεκίνησε τον Οκτώβριο όπως συνήθως. Μετά από διαβουλεύσεις, συνομιλίες και προφανώς συγκεκριμένες ενέργειες, το κλειστό γυμναστήριο στο Βαθύ εξασφάλισε άδεια λειτουργίας (κατά πόσο είναι προσωρινή ή μόνιμη, μένει να δούμε) και φιλοξένησε το παιχνίδι της ομάδας μας με τον μεγάλο της αντίπαλο, το Καρλόβασι.

Το πρόβλημα από αυτήν την καθυστέρηση, πέρα από την υποβάθμιση του αθλήματος (να πούμε εδώ ότι και στο ποδόσφαιρο ισχύει η ίδια ακριβώς κατάσταση, με το πρωτάθλημα του νομού γι’ αυτό το έτος να έχει ακυρωθεί εξ ολοκλήρου) είναι για τις ομάδες και το αγωνιστικό επίπεδο καθώς  αμειβόμενοι παίχτες ομάδων από το γειτονικό νησί, μετά από έναν μήνα καθυστέρησης της έναρξης, διέκοψαν συνεργασίες και έφυγαν.

Στη δική μας ομάδα, οι 2 μήνες απραξίας από επίσημα παιχνίδια είχαν σαν αποτέλεσμα τραυματισμούς που δεν επέτρεψαν στον Ίκαρο να ταξιδέψει πλήρης για το εναρκτήριο παιχνίδι.

Στο αγωνιστικό μέρος, η ομάδα μας ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι, κατάφερε να εναλλάσσεται στο προβάδισμα και να προηγηθεί στο ημίχρονο με 27-29 έναντι της αντίπαλου της.

Το τρίτο τκαι τέταρτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν σαν τα ντέρμπι από τα παλιά, με δυνατές μονομαχίες και αρκετά νεύρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα από μια απόφαση των διαιτητών, και μέχρι να αποφασίσουν σωστά τις ποινές και το αποτέλεσμα όσων σφύριξαν, ήταν η διακοπή του αγώνα για 10 λεπτά κάτι που έβγαλε εκτός ρυθμού τον Ίκαρο που μέχρι εκείνη την στιγμή προηγείτο με 10 πόντους.

Τα τελευταία λεπτά βρήκαν τις 2 ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, όμως μια σειρά από χαμένες βολές για την ομάδα μας μαζί με ένα αμφιλεγόμενο σφύριγμα προς το τέλος του αγώνα (σφυριχτηκε επιθετικό φουλ εναντίον του Ίκαρου 10’’ πριν το τέλος και ενώ ήταν 2 πόντους πίσω στο σκορ) έφεραν την ήττα με 68-66.

Ήττα και εμφάνιση δεν πείραξαν την ομάδα του Ίκαρου μιας και όλοι νιώθουν πλέον ικανοποίηση για την έναρξη του πρωταθλήματος. Οι 2 πόντοι διαφορά από τον διαχρονικά μεγάλο αντίπαλο μας, μπορεί να θεωρηθεί ως ελάχιστο κακό αποτέλεσμα, δεδομένων των απουσιών και της παρατεταμένης απραξίας.

Πλέον η ομάδα θα κληθεί να νικήσει και να καλύψει την διαφορά αυτή στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου στο κλειστό της Ικαρίας (θα πρέπει βέβαια πρώτα να επισημοποιηθεί από την ομοσπονδία ότι επιτρέπεται η διεξαγωγή παιχνιδιών στο κλειστό γυμναστήριο Άγιου Κηρύκου).

Μανώλης Ξενάκης για το ikariamag.gr

ikariastore banner