Μπάσκετ: 50-38 ο Ίκαρος τον Κούρο

Για δεύτερο συνεχόμενο σαββατοκύριακο, η ομάδα του Ικαρου είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις στην έδρα της, υποδεχόμενη αυτή την φορά τον Κούρο. Μετα την ήττα στο ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας, ο Ικαρος χρειαζόταν την νίκη και την καλή εμφάνιση για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Η διαφορα δυναμικότητας ήταν μια ευκαιρία για τον προπονητή να χρησιμοποιήσει όλους τους παίχτες του ρόστερ έτσι ώστε και οι μικρότεροι να αρχίσουν να αποκτούν εμπειρίες.

Το παιχνιδι ξεκίνησε δυνατά για την ομάδα μας. Με σοβαρό πρόσωπο και διάθεση, δημιούργησε μεγάλη διαφορα κατά την διάρκεια του πρώτου δεκαλεπτου (19-3), κάτι που της επέτρεψε απο νωρίς πολλές αλλαγές και ξεκούραση βασικών παιχτων.Η ομάδα του Κουρου πάλεψε μέχρι το τέλος, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να περιορίσει την έκταση της ήττας.

Το τελικό 50-38 ήρθε φυσιολογικά και η ομάδα του Ικαρου μετα την νίκη της αυτή, έστρεψε την προσοχή της στην αναμέτρηση του Καρλοβάσου με τον Πολυκράτη και περίμενε καλά νέα (νίκη Πολυκράτη) απο το γειτονικό νησί που θα την έφερναν πιο κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το Καρλόβασι όμως δεν έκανε την χάρη στους αντίπαλους του και επικράτησε στο ντέρμπι της Σάμου διατηρώντας και εν μέρη εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωτάθληματος.

Μανώλης Ξενάκης για το ikariamag.gr