Λέω να πάω στην Αθήνα

photo: fayumpix.tumblr.com

- Μα καλά, πώς περνάτε το χειμώνα στην Ικαρία; (με ταυτόχρονη έκφραση λύπησης και στωικότητας)

Όταν κάποιος δεν έχει περάσει χειμώνα στο νησί-το συγκεκριμένο νησί, δεν έχει ιδέα για το πόσο όμορφα μπορεί να είναι- και μάλιστα χωρίς καθόλου πλήξη.

Χορός, γυμναστική, γιόγκα, βόλτες με τον ορειβατικό σύλλογο, θεατρικά εργαστήρια και θεατρική ομάδα, σεμινάρια δημιουργικής γραφής, εργαστήρια κεραμεικής, μουσικά σεμινάρια, κινηματογραφικές προβολές, χορωδία, μίνι-workshop, παρουσιάσεις βιβλίων και λογοτεχνικές βραδιές είναι κάποια από τα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος το χειμώνα.

Οι Ικαριώτες ασχολούνται πολύ με τα κοινά και πολύ συχνά γίνονται συνελεύσεις, συζητήσεις, ενημερώσεις και κινητοποιήσεις-δράσεις για θέματα που απασχολούν το νησί σε σχέση με τα εργασιακά μας, την ποιότητα ζωής μας, τη λειτουργία των σχολείων και των δομών υγείας.

Για να μην αναφέρω και τα χοιροσφάγια, τα πανηγύρια και τις χοροεσπερίδες, τα καφεδάκια και τα τσιπουράκια, τις ζωντανές μουσικές βραδιές και τα djset, τις συναντήσεις τυχαία ή μη με φίλους και γνωστούς στις πλατείες και τα μαγαζιά. Που σε ξέρουν και τους ξέρεις σχεδόν όλους, που μπορεί να πας για ένα γρήγορο καφέ και να κολλήσεις ώρες.

Η Ικαρία και το υπέροχο φυσικό της τοπίο σού προσφέρει συνέχεια εικόνες που σε πλημμυρίζουν συγκίνηση, με βόλτες στη θάλασσα και στα βουνά, άραγμα στα δικά σου προσωπικά αγαπημένα σημεία (ναι, ο καθένας έχει τα δικά του εδώ).

Όχι φίλοι μου, δεν πλήττω, ίσα-ίσα, δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ με όλα, και κάθε χρόνο διαλέγω τι θα κάνω· δεν μπορώ, κουράστηκα, θ’ ανέβω στην Αθήνα να ξεκουραστώ.

Μαρίνα Λαγού
marina.lagou@gmail.com

Διαβάστε τις ελεύθερες πτήσεις της Μαρίνας Λαγού.

ikariastore banner