Ήχοι Καμπάνας για τη Μονή Οσίας Θεοκτίστης στην Ικαρία

ΗΧΟΙ  ΚΑΜΠΑΝΑΣ !!! ΠΡΟΣ  ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ…

Ερχόμαστε από την ακριτική Ικαρία του Αιγαίου, ένα μικρό νησί στην εσχατιά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης…

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε και να σας ευαισθητοποιήσουμε για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος, που προέκυψε τον τελευταίο χρόνο στο  «πολιτιστικό υπόβαθρο» της νήσου μας!

Πρόκειται για την προοδευτική καταστροφή που σημειώνεται στην Ι.Μ. της Οσίας Θεοκτίστης, ένα μοναστήρι χτισμένο τον 10ο αι., σε ένα μοναδικό σε κάλλος τοπίο στο βόρειο μέρος, 100μ. περίπου από τον οικισμό της ΠΗΓΗΣ.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας και ταυτόχρονα ζητάμε την βοήθειά σας γιατί η Μονή κινδυνεύει να χαθεί ολοκληρωτικά από την μετατόπιση των τεράστιων βράχων, «λούροι», για τους Ικάριους,  εξ’ αιτίας των πολλών και απότομων βροχοπτώσεων … δυστυχώς από τον περασμένο χειμώνα που σημειώθηκε η πρώτη μετακίνηση και ένας βράχος άγγιξε το πρώτο κελλί, δεν έχει μεριμνήσει κανένας αρμόδιος φορέας, πέρα από την  «επί τόπου» παρατήρηση κάποιων μηχανικών (?) και την έκφραση λύπης γι’ αυτό που όλοι προφητεύουμε με βεβαιότητα ότι θα συμβεί…

Το μοναστήρι ετούτο, φορτωμένο με όλες τις μνήμες του τόπου μας, στάθηκε πάντοτε ανοιχτό και φιλόξενο στους αδικημένους και αναξιοπαθούντες όλων των εποχών… εδώ βρήκαν καταφύγιο και ζεστασιά , πολιτικοί εξόριστοι των ταραγμένων χρόνων, εδώ ασθενείς κι οδοιπόροι έβρισκαν αν και φτωχικά  την τράπεζα με αγάπη πάντα στρωμένη … τυλιγμένο με τους θρύλους και τις παραδόσεις μας, συνεχίζει και σήμερα να προκαλεί θαυμασμό και δέος σε κάθε επισκέπτη.

Έχουμε χρέος να το διασώσουμε για να το παραδώσουμε στους επόμενους…

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Με τιμή
Για τον ΚΥ.ΠΟ.ΤΕ
Χαρούλα Κοτσάνη / Δασκάλα 9ου Δημ. Σχολείου ΑΘΗΝΩΝ – 6980507432
Ζαχαρούλα Κοτσάνη/ Δ.Υπάλληλο - 6945044724

ikariastore banner