Τη σύμβαση για τη μελέτη με τίτλο «Μελέτες αποκατάστασης ΧΑΔΑ, Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και Μονάδων Κομποστοποίησης Ικαρίας» συνολικού προϋπολογισμού 36.000 ευρώ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

Στα εκτός ημερησίας θέματα έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο κ. Στ. Σταμούλο για το τι ειπώθηκε στην επείγουσα συνάντηση που έγινε στο υπουργείο εσωτερικών για το θέμα των ΧΑΔΑ (και τα πρόστιμα που έρχονται) όπου σύμφωνα με την τοποθέτηση του διαπίστωσε για άλλη μια φορά την προχειρότητα που υπάρχει για την λύση. Πιο συγκεκριμένα: τα απορρίμματα τις Ικαρίας θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Φούρνων.

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου στο υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό την εξεύρεση λύσης για τις ανεξέλεγκτες χωματερές στο Αιγαίο. Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα των νησιών μας, που υποβαθμίζει σε σημαντικό βαθμό το περιβάλλον τους και δημιουργεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Με απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μετά από σχετική πρόταση που υποβλήθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εντάχθηκε στις 22.01.2015 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ, το έργο «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ και προμήθεια – συνοδά έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων Δήμου Ικαρίας», συνολικού προϋπολογισμού 2.345.000 ευρώ.

Μετά την είδηση για το Πρόστιμο 10 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για τις παράνομες χωματερές, ερευνήσαμε το θέμα για να δούμε τι γίνεται στην Ικαρία.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιδίκασε επιπλέον πρόστιμο 14,52 εκατομμυρίων ευρώ σε εξαμηνιαία βάση, μέχρι την πλήρη συμμόρφωση της χώρας μας, ανάλογα με την πρόοδο που θα καταγράφεται στο κλείσιμο και περιβαλλοντική αποκατάσταση των χωματερών.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες, Δευτέρα 26 Μαΐου στον ΧΑΔΑ στο Φύτεμα Ευδήλου. Δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντών κινητοποιήθηκαν άμεσα και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Σε μία προεκλογική περίοδο ο δήμος θέλει να έχει τα μηχανήματά του εκεί που τα βλέπουν οι ψηφοφόροι. ΑΛΛΆ: 1) ούτε τέσσερις εβδομάδες μετά το δικαστήριο στην Σάμο για το κλείσιμο του ΧΑΔΑ Ευδήλου (απόφαση σε λίγες εβδομάδες),

Ούτε μια εβδομάδα μετά το δικαστήριο για το ΧΑΔΑ στην Σάμο, εμείς οι Φυτεματιώτες καταλαβαίνουμε ότι η δικαστική μας πίεση έχει ήδη ένα άμεσο αποτέλεσμα.

Την Τετάρτη 12/02/2014 ώρα 12.30, εκδικάστηκε στο πρωτοδικείο Σάμου η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που ζητούν να ληφθούν έναντι του Δήμου Ικαρίας, κάτοικοι της περιοχής Φύτεματος Εύδήλου για την λειτουργία του ΧΑΔΑ της περιοχής. Παρόν ο δήμαρχος κ. Χ. Σταυρινάδης. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο εντός 3 μηνών.

Σελίδες

ikariastore banner