Ερώτηση του Βουλευτή Σάμου στον Υπ.Υγείας για τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Νομό Σάμου

Στη Βουλή θα συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα «Προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας νομού Σάμου».

Το ζήτημα της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας του νομού και των υπόλοιπων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους  (περιφερειακά ιατρεία, αγροτικά ιατρεία κλπ) αποτελεί το επίκεντρο της ερώτησης.

Ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την υγεία, ο Βουλευτής Σάμου αναφέρεται στα διοικητικά και λειτουργικά θέματα που έχουν προκύψει και δυσκολεύουν την λειτουργία των Κ.Υ του νομού.  Η λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων  μονάδων  τους στα νησιά μας  είναι το μεγάλο θύμα του νόμου τον Ν. 4238/2014  που η κυβέρνηση Σαμαρά και ο αρμόδιος τότε Υπουργός κ. Γεωργιάδης θέσπισε, με αποτέλεσμα για τις νησιωτικές ιδίως περιοχές να υπάρχει πολύ περισσότερη γραφειοκρατία και σαφώς χειρότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν σε τοπικό επίπεδο. Εκκρεμότητες σε πληρωμές εφημεριών και υπερωριών  -που ενώ έχουν πιστωθεί κανονικά στο λογαριασμό της αρμόδιας ΔΥΠΕ από το  Υπουργείο- δεν έχουν ακόμα καταβληθεί πλήρως, προβλήματα στις προμήθειες (καύσιμα κ.λπ.) καθώς και κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό, που απορρέουν από την τεράστια διοικητική απορρύθμιση που έφερε η εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, αποτελούν θέματα της ερώτησης. 

Ο Βουλευτής προτείνει στο νέο νομοσχέδιο για την υγεία που πρόκειται να κατατεθεί, να υπάρξει ειδική ρυθμιστική αναφορά στον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης των Κέντρων Υγείας και των λοιπών περιφερειακών δομών υγείας, ώστε οι κάτοικοι των νησιών γενικά και ειδικά οι κάτοικοι του νομού μας να έχουν καλύτερες και αμεσότερες υπηρεσίες υγείας.

Από το γραφείο του Βουλευτή
 

ikariastore banner