Επίσκεψη και Δραστηριότητες του Βουλευτή Σάμου στην Ικαρία

Στις 12/13-12-2015 ο Βουλευτής Νομού Σάμου Δημήτρης  Σεβαστάκης, επισκέφτηκε την Ικαρία  για να συναντηθεί με τοπικούς  φορείς και συλλόγους . Κατά το διήμερο των συναντήσεών του  το ζήτημα της πιστοποίησης και ανάδειξης των Ιαματικών πηγών της Ικαρίας καθώς και η ποιοτική τουριστική ώθηση που θα δοθεί στο νησί , αποτέλεσε το επίκεντρο των συναντήσεων του Βουλευτή  με παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, αλλά και με τον Σύλλογο του χωριού Θέρμα όπου βρίσκονται οι 2 από τις 5 ιαματικές πηγές της Ικαρίας.

Παράλληλα εξετάστηκαν  τα βήματα για την περαιτέρω βελτίωση της θαλάσσιας και χερσαίας συγκοινωνίας του νησιού καθώς και το ζήτημα της τεχνικής βελτίωσης του λιμανιού Αγ. Κηρύκου.

Εκπρόσωποι του δραστήριου συλλόγου του χωριού Φάρος ανέπτυξαν με τον Βουλευτή μια σειρά προτάσεων για την τουριστική ανάδειξη του παραθαλάσσιου αυτού οικισμού αλλά και για τα χειμερινά προβλήματά του. Ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Ικαρίας,  όπου συζητήθηκε η ανάγκη δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ικαρία. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται προσπάθειες με αποδέκτη το ΥπουργείοΥγείας. Ακολούθως , συνομίλησε με τον υπηρεσιακό διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ικαρίας, Αλαντίν Ελ Σεχέτα τις ελλείψεις στον χώρο της υγείας και την ανάγκη που έχουν τα απομακρυσμένα νησιά μας να είναι σε θέση να διεκπεραιώνουν επαρκώς τα επείγοντα περιστατικά. Επικαιροποιημένος φάκελος με τα θέματα του νοσοκομείου έχει δοθεί ήδη στον Υπουργό Υγείας από τον Βουλευτή Σάμου.

Στη συνέχεια έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους της Μέσης Εκπαίδευσης στον Αγ. Κήρυκο με κέντρο θέματα εκπαιδευτικού υλικού και κτηριακών υποδομών.

Στον Εύδηλο, Ικαρίας έγιναν συναντήσεις με  πολιτιστικούς  συλλόγους της Βορείου Ικαρίας (όπως η  Εργάνη Αθηνά, Πανικαριακός Αθλητικός Σύλλογος, Λύκειο Ελληνίδων, Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτέματος, Σύλλογοι Καραβοστάμου, Δάφνης, Κεραμέ κ.α) με θεματικές όπως ο υλικός εξοπλισμός τους και η πολιτιστική ανάδειξή τους. Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σταύλου συζητήθηκε και η μερική φυσική καταστροφή που έχει υποστεί το μοναστήρι της Αγ. Λεσβίας και οι άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αποκατάστασή του.

Τέλος, ο  Βουλευτής Δημήτρης  Σεβαστάκης έδωσε μια σύντομη αλλά ουσιαστική συνέντευξη στον τοπικό σταθμό «Ράδιο Ικαρία», το Σάββατο 12/12 στις 12:30 μ.μ.

Από το γραφείο του Βουλευτή

ikariastore banner

ikariaki-agora.gr