Η ικαριακή δημιουργία γνωρίζει άνθισει τα τελευταία χρόνια και οι Ικάριοι Δημιουργοί απλώνουν τα φτερά τους και εκτός της Ελλάδας. 2 ελληνικά έργα θα παρουσιαστούν φέτος στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών του Λος Άντζελες, 1-5 Ιουνίου 2016.

Οι Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας στην Αθήνα ολοκληρώθηκαν με τεράστια επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου παρακολούθησε για 4 ημέρες το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ μας. Ακολουθούν στιγμιότυπα όπου μπορείτε να απολαύσετε τον ηθοποιό, συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό Κωνσταντίνο Τζούμα να διαβάζει μια ελεύθερη πτήση από το νέο ΒΙΒΛΙΟ ΝΗΣΙ του ikariamag.gr.

Από ένα Φεστιβάλ Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας δε θα μπορούσε να λείπει η ντόπια παραγωγή! Γι' αυτό και το ανανεωμένο Ικαριακό Παντοπωλείον ikariastore.gr σας περιμένει μέχρι και την Κυριακή το βράδυ για να κάνετε τις αγορές και τα γιορτινά σας δώρα: Κρασιά, γλυκά, μαρμελάδες, μέλια, ζυμαρικά, φυτικά προϊόντα, είδη περιποίησης, εκδόσεις, σύκα, τρόφιμα, ποδιές, κούπες, σαπούνια, αναψυκτικά, λικέρ και πολλά ακόμα που παράγει η ικαριακή γη και οι άνθρωποι της.

17/12/2015 - 13:52Α ‘ρτετε;

Θέλω να γράψω πολλά! Για τόσες εικόνες, τόσους ήχους, τόσες ιστορίες, τόσα συναισθήματα, τόση αγάπη, τόσο ενθουσιασμό, τόση αφοσίωση, τόση αγωνία...

Βρεθήκαμε στο στούντιο της εκπομπής ΣΚΑΪ ΤΩΡΑ, καλεσμένοι της δημοσιογράφου Αννας Μπουσδούκου, για τις Ημέρες Σύγχρονης Ικαριακής Δημιουργίας που διοργανώνει το ikariamag.gr 17-20 Δεκεμβρίου στο metamatic:taf.

Ο μονόλογος της 93χρονης, εν ζωή Ικαριώτισσας, Αργυρώς Τριπουλά σε μια δραματοποιημένη εκδοχή για την Κατοχή, την προσφυγιά και την επιστροφή στο νησί. Ένα ταξίδι που ξεκινά από την Ικαρία, το Τσεσμέ, την Αίγυπτο και καταλήγει στις ακτές των νησιών μας, σήμερα. Ο μονολόγος βασίστηκε σε συνέντευξη στο πλαίσιο έρευνας της Ευφροσύνης Κουτσούτη για λογαριασμό του Κέντρου Τεκμηρίωσης, Έρευνας & Δράσης Ικαρίας.

Eγκατάσταση πολυμέσων: Ένα σαλόνι, ο χώρος της αναμονής, της ενθύμησης, της επικοινωνίας, της συνάντησης, της μοναξιάς, υποδέχεται τη μνήμη. Καρτ ποστάλ και φωτογραφίες από τους Ικάριους πρόσφυγες και μετανάστες του πρώτου μισού του 20ου αιώνα στη Μέση Ανατολή, την Αμερική και την Αυστραλία μπλέκονται με τη μουσική της εποχής όσο στα αυτιά μας φτάνουν ψίθυροι από την τότε αλληλογραφία των Ικαριωτών.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό Provocateur.gr, χορηγός επικοινωνίας του àrtεις fest 2015 έκανε αφιέρωμα από τη στήλη του Travel.Gram στο #ikariagram του ikariamag.gr και την ομώνυμη έκθεση στο φετινό àrtεις; fest που διοργανώνεται 17-20 Δεκεμβρίου στο metamatic:taf.

Η Birgit Urban στο Παρίσι γνώρισε τους μεγάλους παίκτες της ασπρόμαυρης φωτογραφίας. Την Τίνα Μοντότι, τη Γκιζέλ Φρόυντ, τον Βάλτερ Ρόιτερ, τον Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν. Περνούσε τις μέρες της στα μουσεία, «βουτώντας» στις φωτογραφίες τους και ρουφώντας την ατμόσφαιρά τους.

Η Μαργαρίτα Πλέσσα βλέπει την Ικαριά μέσα από τα μάτια της μητέρας της, δυο μάτια σαν κουμπιά μέσα στις κόγχες τους που κοιτούν τον κόσμο με αθωότητα, συμπόνια και με μια χαμένη τρυφερότητα. Δεν είναι μόνο τα μάτια, είναι και τα χέρια της που χάνουν το σχήμα τους από την πολύ δουλειά. Που έχουν φροντίσει ότι έχουν συναντήσει, που ξέρουν μόνο να δίνουν και αγνοούν παντελώς να ζητούν ή να δέχονται.

Σελίδες

ikariastore banner