Από το καριώτικο τραπέζι στους Sunday Times: Συνταγή για φασόλια Ικαρίας

Πετύχαμε την παραπάνω φωτογραφία να συνοδεύει την σχετική ανάρτηση στην FB σελίδα των Bluezones από όπου και βρήκαμε τη συνταγή για τα φασόλια! Παρόλο όμως που δε δείχνει φασόλια (το προσέξατε;) πληροφορηθήκαμε και για την αναφορά από τους Sunday Times. Οπότε σκεφτήκαμε να την μοιραστούμε μαζί σας! Καλή όρεξη! H μετάφραση είναι του ikariamag.gr.

Βρείτε συνταγές για το καριώτικο τραπέζι στο βιβλιο: Ούλα είναι φάδια της κοιλιάς, η κουζίνα της Ικαριάς και οι συνταγές της ζωής μας.

Υλικά:
500 γρ ξερά μαυρομάτικα φασόλια
7-8 κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό
2 συσκευασίες κονκασέ ντομάτας 400 γρ.
Μάραθο
2 κόκκινα κρεμμύδια
5-7 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ρίγανη
2 φύλλα δάφνης
Κόκκινη πιπεριά

Παρασκευή:
Βήμα 1 – Για τα φασόλια: Σκεπάστε τα με νερό και βάλτε τα στο μάτι. Περιμένετε μέχρι να πάρουν μία βράση. Αδειάστε το νερό και ξεβγάλτε καλά. Αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2 – Κόψτε όλα τα λαχανικά σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόψτε το μάραθο και το σκόρδο.
Βήμα 3. – Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά τσιγαρίζετε τα λαχανικά, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Βήμα 4. – Προσθέστε τις ντομάτες, τα φασόλια, τα μυρωδικά και νερό (αν βάλετε ζωμό η φασολάδα θα γίνει πιο πλούσια). Σιγοβράστε για μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
 
Σερβίρετε με ψωμί.

Καλά μαγειρέματα με την καριώτικη ποδιά «τα φάδια της κοιλιάς»

ikariamag.gr

ikariastore banner