Φάκελος: ΚΑΡΙΩΤΙΝΑ

15 ημέρες αφιέρωμα στη γυναίκα της Ικαρίας: Θέματα, παρουσιάσεις και ελεύθερες πτήσεις.

Αν τα θέματα που βρίσκονται κατά καιρούς στην 1η σελίδα του ikariamag, είναι ρεπορτάζ, παρουσιάσεις, έρευνες και κείμενα διάφορων θεματικών που δεν εξαντλούνται απλώς σε ένα και μόνο άρθρο και χρειάζεται συνεχώς να επανερχόμαστε, τότε τι να πούμε για το θέμα αυτής της εβδομάδας! Και της επόμενης…

Η γυναίκα της Ικαρίας είναι ένας βασικός παράγοντας στην διαμόρφωση της προσωπικότητας ολόκληρου του νησιού. Ιστορικά, λαογραφικά, κοινωνιολογικά αλλά και στο προσωπικό μας επίπεδο. Το θηλυκό στοιχείο είναι ιδιαίτερα ισχυρό στην ιστορία της Ικαρίας. Από τις θεότητες της, τα παραμυθικά στοιχειά και τους θρύλους της, το μητριαρχικό status της, τα τραγούδια, όσο και τις ίδιες τις  γυναίκες, τις Καριωτίνες.

Όλα αυτά θα παρουσιάσουμε τις επόμενες 15 ημέρες μέσα από διάφορα άρθρα μας. Όμως, επειδή όπως έχουμε πει, εκείνο που μάς απασχολεί σε κάθε υπόθεση είναι το πώς «γράφει» μέσα μας το κάθε τι, δεν μπορούμε να μη μιλήσουμε και για τις δικές μας καριωτίνες, για το τι σημαίνει για εμάς (πέρα από αναλύσεις, παρουσιάσεις και ιστορικά στοιχεία) η γυναίκα της Ικαρίας.

Εδώ πρόκειται για μια συνομωσία: Τα αρσενικά των ελεύθερων πτήσεων συνεννοήθηκαν κρυφά από τις συντάκτριες του περιοδικού και ανοίγουν τον φάκελο ΚΑΡΙΩΤΙΝΑ! Κάθε ημέρα, από την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 και για 15 ημέρες, θα δοκιμάζει και ένας από εμάς, τη δική του «ελεύθερη πτήση» πάνω από ένα θέμα που… μας γέννησε, μας τρέφει, μας ξελογιάζει, μας τυραννά και μας μαγεύει!

Μπορείτε να βλέπετε συνολικά τις ελεύθερες πτήσεις αλλά και το σύνολο των άρθρων που θα δημοσιεύονται στον Φάκελο Καριωτίνα, ΕΔΩ.

Γυναίκα της Ικαρίας, λοιπόν! Μιλάμε για ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!

ikariamag| η Ικαρία... αλλιώς!
Ακολουθήστε μας στο twitter
Ακολουθήστε μας στο Facebook

ikariastore banner