Υπάρχουν δύο τρόποι να σκλαβώσεις μια χώρα. Ο ένας είναι με τη βία και ο άλλος με το χρέος

Πάντα σκεφτόμουν μεγαλώνοντας πόσο τυχερή ήταν η γενιά μου που δεν γνώρισε πόλεμο,  φτώχια, εξαθλίωση, που δεν γνωρίσαμε το φόβο του ξένου κατακτητή. Μεγαλώσαμε ήσυχα χωρίς καμιά στέρηση μπροστά σ αυτά που έζησαν οι  γονείς μας.

Τελευταία όμως, είχα αρχίσει να βλέπω πως μπορεί  να μην ζήσουμε τον πόλεμο και την καταστροφή που επιφέρει, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα ζήσουμε  μια καταστροφή της  χώρας  λόγω κακών χειρισμών των πολιτικών μας, αλλά και ενός κακόβουλου παιχνιδιού για κέρδος, που θα παιχτεί εις βάρος μας. Αυτό το παιχνίδι πιστεύω πως παιζόταν και παίζεται από κάποιους «φίλους» μας, παρέα με κάποιους δικούς μας «πατριώτες» που «αγαπούν» την πατρίδα και πάσχιζαν  και πασχίζουν  για το καλό της, αλλά πίσω από όλα αυτά απέδειξαν τελικά ότι  το συμφέρον τους ήταν η τσέπη τους και η εξυπηρέτηση κάποιων συμφερόντων και όχι η πατρίδα!

Τελικά, μήπως η παγκόσμια κρίση είναι δημιούργημα όλων αυτών που θέλουν να κυριαρχήσουν πλέον πάνω σε κάποιες χώρες «φιλέτα» με σημαντικούς  πόρους, με μια νέα μορφή πόλεμου που θα αφανίζει αρχικώς οικονομικά μια χώρα,  ώστε στη συνέχεια να την εξαθλιώσει και κοινωνικά; Μήπως όλοι αυτοί δημιούργησαν και ένα χρηματοοικονομικό σύστημα που αντί στην ουσία να βοήθα την αδύναμη χώρα, να την οδηγεί στη χρεοκοπία και στη συνέχεια να την καθιστά αδύναμη να εξοφλήσει τα χρέη της πετυχαίνοντας  έτσι την υποδούλωσή της σ αυτούς;

Είναι τυχαίο που η χώρα μας, τελευταία, βρίσκεται στο μάτι ενός κύκλωνα και δεχόμαστε σχόλια των Γερμανών για την κακή  μας κατάσταση;  Γιατί ανέφεραν ότι μπορούμε να βγούμε από τη κρίση πουλώντας κάποια νησιά μας;

Μήπως η αλήθεια τελικά είναι ότι θέλουν η Ελλάδα να χρωστάει  για να βάλουν χέρι στη χώρα; Μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα διαθέτει πετρέλαιο, διαθέτει πλούσιο υπέδαφος σε χρυσό σε ουράνιο, φυσικό αέριο, όσμιο και που η αξία τους καθιστά την Ελλάδα υπερδύναμη, αν τα εκμεταλλευτεί!

Ίσως είναι τραβηγμένα όλα αυτά που ανέφερα, μακάρι να μην είναι έτσι  και πράγματι να καταφέρουμε να βγούμε από τη κρίση και να μη φτάσουμε ποτέ στο σημείο να ξεπουλήσουμε τη χώρα μας! Να θυμάστε αυτό που είπε ο Θ. Κολοκοτρώνης πως «την Ελλάδα την δημιούργησε ο Θεός για να είναι ελεύθερη».

Αννέζα Μανώλη
aneza.marv1@yahoo.gr

photo

ikariastore banner