Το νόημα του έρωτα

Γιατί ερωτευόμαστε; Τί καλό κάνει αυτό στη ζωή και τι κακό; Ποιο το νόημα να  είναι κανείς ερωτευμένος και κάθε πότε ;

Δεν ξέρω, ούτε θέλω να ξέρω. Βλέπω όμως. Γύρω μου και μέσα μου. Όποιος  ερωτεύεται και έχει ανταπόκριση, είναι ευτυχισμένος, έστω και για λίγο. Τίποτα  δεν τον ενοχλεί και όλα τα εμπόδια είναι ασήμαντα. Είναι εμπνευσμένος να ζήσει,  έχει περισσότερο χιούμορ, είναι πιο καλός άνθρωπος, είναι φτερωμένος και του  πάει.

Όποιος δεν είναι ερωτευμένος βαριέται. Κοιτάζει το facebook όλη μέρα μπας και  γίνει κάτι. Βγαίνει έξω μήπως και κάτι αλλάξει, πίνει γιατί δεν τον νοιάζει να  είναι κύριος, γίνεται αυτοκαταστροφικός γιατί οτιδήποτε είναι προτιμότερο απ’  αυτή την αβάσταχτη ανία της ανυπαρξίας του έρωτα. Ψάχνει και βλέπει παντού γύρω του ερωτεύσιμα πρόσωπα. Και κάθε φορά που μια ιστορία μ' ένα ερωτεύσιμο πρόσωπο  τελειώνει, εξοργίζεται, ακόμη κι αν δεν το ερωτεύτηκε ποτέ. Θα μπορούσε όμως...

Βαριέται πάλι. Βαριέται τη διαδικασία της γνωριμίας, του φλερτ, το πρώτο σεξ,  όλα. Θέλει να πάει κατευθείαν στον έρωτα, εκεί που όλα έχουν ενδιαφέρον, που  κάποιος άνθρωπος είναι δίπλα του και τον νοιάζεται, που χωράει στο μισό του  κρεβάτι και του δίνει σημασία χαϊδεύοντάς του τα μαλλιά.

Ο άνθρωπος που έχει ερωτευτεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του είναι πρεζάκιας.  Το θέλει ξανά στη ζωή του, αλλά αυτή τη φορά πετυχημένο. Γιατί εκείνη η φορά που ερωτεύτηκε και την πάτησε δεν ήταν καθόλου ευχάριστη. Δεν θέλει λοιπόν να  ξαναχάσει κιλά, να κλαίει στο μαξιλάρι του και να μην βρίσκει νόημα σε τίποτα.  Θέλει ο έρωτας να έρθει και να κρατήσει για πάντα – και για τους δυο.

Το ξέρει πως αυτό δε γίνεται κι έτσι βρίσκει τον τρόπο να αποφεύγει τον έρωτα,  ενώ ταυτόχρονα τον αναζητά απεγνωσμένα.

Αυτά κάνει ο έρωτας. Σε κάνει τρελό, ζηλιάρη, ανασφαλή, εγωιστή, αντιφατικό, επιφυλακτικό, άδικο, ψεύτη και κομπλεξικό. Αλλά σε κάνει και ευτυχισμένο... 

Do LoVe

Αλεξία Παλαιστή
alexpalester@yahoo.gr

Φωτογραφία: Νίκος Καραμπίνης