Το ΙΚΑ χτυπάει δυο φορές – Οριστικό κλείσιμο στις 2 Μαΐου

Από 2 Νοέμβρη 2011 πάμε στις 2 του Μάη 2012 (νέα έγγραφα 1, 2) όπου είναι η τελευταία ημερομηνία που δίνει η κεντρική διοίκηση του Ιδρύματος για το κλείσιμο του ενός εκ των δυο παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία ενώ είχε αποφασιστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, να παραμείνει ανοιχτό.

Μάλιστα αναφερόταν σχετικά: Ο Διοικητής  του ΙΚΑ κατανόησε τις ιδιαίτερες συνθήκες του νησιού και έκανε δεκτό το αίτημα  να παραμείνουν σε λειτουργία και τα δύο παραρτήματα του ΙΚΑ στον Άγιο Κήρυκο και  στον Εύδηλο. Τι άλλαξε;

Απορίες επίσης δημιουργεί το γιατί το έγγραφο που σήμερα δημοσιεύουμε και είχε στείλει το ΙΚΑ στον Δήμο Ικαρίας από τις 28 Ιουνίου ζητώντας να ληφθεί απόφαση για το ποια από τις 2 μονάδες (Αγ.Κηρύκου-Ευδήλου) θα παραμείνει ανοιχτή, δεν είχε γνωστοποιηθεί και κατατεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως και να έχει, εμείς θα δούμε το θέμα συνολικά και από όλες του τις πλευρές ενόψει του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου. Μένει να δούμε αν θα έρθει έστω και τώρα το παραπάνω θέμα προς συζήτηση ή θα ισχύσει η τελευταία απόφαση του ΙΚΑ για κλείσιμο του παραρτήματος Ευδήλου.

Ελπίζουμε πάντως να εξεταστεί η περίπτωση το ένα παράρτημα να υποβιβαστεί σε γραφείο ΙΚΑ για να εξυπηρετεί τις απομακρυσμένες περιοχές του νησιού μας και των Φούρνων.

ikariamag.gr
 

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner