Το ikariamag από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, ήταν παρόν στο Σύνταγμα και μέσα από το twitter έδινε την δική του εικόνα για τη συγκέντρωση. Το πρωί της Δευτέρας κάναμε μια βόλτα στην εμπόλεμη Αθήνα, αποτυπώνοντας την εικόνα της επόμενης ημέρας.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας Φούρνων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις γενικευμένες και οργανωμένες προβοκάτσιες στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της ψήφισης του νέου επαχθούς μνημονίου για τον τόπο μας, καθώς και την ενορχηστρωμένη εκστρατεία ΜΜΕ και πολιτικών, με στόχο την τρομοκράτηση και χειραγώγηση του Ελληνικού λαού.

Το ikariamag για δυο μέρες (28-29/6) άφησε τα πληκτρολόγια και πήγε πλατεία. Μόνο εκεί θα μπορούσαμε να είμαστε. Δεν ήταν φυσικά η πρώτη φορά, όμως το αίσθημα για απόλυτη «σιγή ασυρμάτου» και πλήρη κάθοδο στους δρόμους, ήταν πρωτόγνωρο και ανάγκη ζωτική.

01/07/2011 - 10:38Ερωτεύθηκα!

στην Αθήνα, σε μια πλατεία!..κουρέλι το Σύνταγμα

Εδώ λείπουν οι «καθεστωτικοί». Παρακολουθούν απ' τα παράθυρα, κρυμμένοι πίσω απ' τις κουρτίνες, ιδρωμένοι μέσα απ' τα κοστούμια. Τα συνθήματα όμως είναι ίδια: ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, δουλειά, αξιοπρέπεια.

Ειρωνεία…τυχαίο…ή σκόπιμο; Η πλατεία των συγκεντρώσεων να λέγεται Συντάγματος ! Ίσως είναι και η πρώτη φορά που εμείς οι νεοέλληνες το τιμούμε με αυτόν τον τρόπο και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την κανονική έννοια της λέξης. Οι περισσότεροι κιόλας δε γνωρίζουμε τι ακριβώς γράφει.

Κάθομαι στο γραφείο ατέλειωτες ώρες, καθημερινά. Από την κλίση του κεφαλιού έχω ήδη τα πρώτα σημάδια του αυχενικού. Να τελειώσω, να παραδώσω κι αν δεν προλάβω να φύγω μερικές ώρες αργότερα. Είναι ένας σιωπηλός εκβιασμός. Δε θα με διώξουν αν δεν μπορώ να παραμένω και το απόγευμα.

Ειρωνεία…τυχαίο…ή σκόπιμο; Η πλατεία των συγκεντρώσεων να λέγεται Συντάγματος ! Ίσως είναι και η πρώτη φορά που εμείς οι νεοέλληνες το τιμούμε με αυτόν τον τρόπο και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την κανονική έννοια της λέξης.

Ο κόσμος ήταν πολύς, πραγματικά πολύς. Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλη και πυκνή συγκέντρωση. Στη πλατεία, την Αμαλίας, την Πανεπιστημίου, την Φιλελλήνων. Ήταν μια μεγάλη γιορτή. Ένα πλήθος χαλαρό, γελαστό. Κανονικοί άνθρωποι. Μωρά, ηλικιωμένα ζευγάρια, χιλιάδες νέοι. 'Ίσως και 70 και 80 χιλιάδες.

Σελίδες

ikariastore banner