Προβολή νησιών του Β. Αιγαίου από τη RAI3 της Ιταλίας

Με πρωτοβουλία του Διευθυντή του ΕΟΤ της Ιταλίας (Μιλάνο), κ. Μ. Τερζίμπαση και τη συνεργασία της Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου, κας Αποστολίας Λύκου, θα επισκεφθούν τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο, μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου της RAI 3, από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, για ρεπορτάζ που αφορούν στα νησιά του Β. Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, η δημοφιλέστερη τηλεοπτική τουριστική εκπομπή της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή απόγευμα και απευθύνεται σε 1.500.000 τηλεθεατές περίπου θα παρουσιάσει την ιστορική, πολιτιστική κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς και την τοπική κουζίνα των νησιών και η εποχή που εκτιμάται ότι θα προβληθούν τα αφιερώματα (και δορυφορικά) είναι ο Νοέμβριος του 2011.

Η κα. Λύκου έχει ήδη αναθέσει -σε συνεργασία με την ίδια και τον Διευθυντή του ΕΟΤ- σε αρμοδίους υπαλλήλους και υπηρεσίες στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο να καταρτίσουν το Πρόγραμμα των Ιταλών δημοσιογράφων, με την υποστήριξη τοπικών φορέων και επαγγελματιών Τουρισμού, για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του Προγράμματος της RAI 3.

Η κ. Λύκου αρχές καλοκαιριού είχε επισκεφθεί την Ικαρία και είχε συναντήσει εκπροσώπους του τουριστικού χώρου, η μόνη δυνατότητα που είχε και έχει είναι η προβολή των νησιών μας, κάτι που δεν είδαμε στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.     

Εμείς ευχόμαστε την επόμενη φορά, στην οποιοδήποτε διαφημιστική δράση να συμμετέχουν και η Λήμνος, η Ικαρία, οι Φούρνοι… Ελπίζουμε και οι Ικαριώτες που ασχολούνται με τον χώρο, τον φετινό χειμώνα να δράσουν σε όλους τους τομείς του τουρισμού (και μέσω της ανάλογης επιτροπής του δήμου)  διότι έρχονται δύσκολοι καιροί και «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

ikariamag

ikariastore banner