Περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσω Skype στην Ικαρία

photo αρχείου

Επενδύοντας στους μελλοντικούς φύλακες της φυσικής μας κληρονομιάς

Το ενδιαφέρον της νέας γενιάς για την άγρια ζωή, η δίψα για περισσότερη μάθηση, και η ανάγκη για να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην προστασία του φυσικού μας πλούτου αποτελούν τους λόγους που το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ επενδύει για παραπάνω από 13 χρόνια στην ουσιαστική περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις ερευνητικές βάσεις του Αρχιπελάγους, σε σχολικούς χώρους, τους οποίους επισκέπτονται οι ερευνητές του Ινστιτούτου ή ακόμα και κατά τη διάρκεια των ερευνητικών μας ταξιδιών, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Πλέον, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέρος των μαθημάτων γίνεται με τη χρήση του διαδικτύου. Η συγκεκριμένη μέθοδος επικοινωνίας μέσω Skype εγκαινιάστηκε πρόσφατα με το Λύκειο Ευδήλου, Ικαρίας! Μαθητές & ερευνητές συζήτησαν για πλειάδα περιβαλλοντικών θεμάτων και αντάλλαξαν ιδέες για την ανάληψη πρωτοβουλιών εντός και εκτός σχολείου (ορισμένα απλά, αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικά βήματα που μπορούν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην προστασία της χλωρίδας και πανίδας του Ικαρίας).

Αντίστοιχη επικοινωνία και ενημέρωση μέσω Skype θα επαναληφθεί την προσεχή Πέμπτη με το Λύκειο του Αγ. Κηρύκου Ικαρίας.

Επίσης, σήμερα, Σάββατο, παιδιά 4-12 ετών από τη Σάμο θα επισκεφθούν τη θαλάσσια ερευνητική βάση του Αρχιπελάγους στον Όρμο Μαραθοκάμπου, και θα ξεναγηθούν στη σπάνια νησιωτική πανίδα της Σάμου, μαθαίνοντας, με ήχους και εικόνες, για τη ζωή του χρυσού τσακαλιού, του χαμαιλέοντα και της νυχτερίδας!

Στα μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης συμμετέχουν επίσης και μαθητές γυμνασίων και λυκείων από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης, που έρχονται για λίγες μέρες ή εβδομάδες στην Ελλάδα προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τον φυσικό μας πλούτο.

Πηγή: ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

ikariastore banner