Παρουσίαση υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια Σάμου-Ικαρίας

Στην συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη 18/4 στα γραφεία του ΚΚΕ Ικαρίας στον Αγ. Κήρυκο ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων του κόμματος για την περιφερειακή ενότητα Σάμου - Ικαρίας – Φούρνων. Η κ. Κ. Σεφέρη παρουσίασε την γενική φιλοσοφία του ΚΚΕ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές που έρχονται, την ηλικιακή σύνθεση (με έμφαση στην μεγάλη συμμετοχή των νέων και των γυναικών), τα βιογραφικά των υποψηφίων και κατέληξε ότι είναι «η ώρα, τα νησιά μας, να στείλουν κομμουνιστή στην βουλή των Ελλήνων».

Ο κ. Ν. Λαρδάς μάς μίλησε για τους βασικούς στόχους του κόμματος για την πολιτική που πρέπει να εφαρμοστεί (με παραδείγματα όπως το τι γίνεται και το τι κρύβεται πίσω από τα θέματα: συγκοινωνία, σκουπίδια, ανεμογεννήτριες…)  έτσι ώστε ο λαός να ελέγχει την κατάσταση από εδώ και στο εξής. Τόνισε ότι συνεργασίες με άλλα κόμματα έχουν αποκλειστεί αφού εκείνα δεν θέλουν να αλλαχτούν οι βασικές δομές του σημερινού συστήματος. Υπογράμμισε επίσης ότι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και οι "ουρές" τους, θα παλέψουν με κάθε τρόπο και θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να φοβίσουν, να παραπλανήσουν, να παρασύρουν τους ψηφοφόρους, με στόχο την ψήφο τους που θα τους οδηγήσει σε μια συνεργασία στην πλειοψηφία της ελληνικής βουλής. Όμως, όπως σημείωσε, ο ελληνικός λαός πλέον έχει άλλη μια ευκαιρία να τους δείξει το αντίθετο. Βασικός στόχος παραμένει το: «να έρθει ο λαός στην εξουσία, όχι το ΚΚΕ, και ζητά την ψήφο αυτών που ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ να το δυναμώσουν».

ikariamag.gr

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη την χώρα απαρτίζονται από εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχους.

Είναι στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ και τα εργατικά σωματεία. Στελέχη του αγροτικού κινήματος (ΠΑΣΥ) και άλλων συλλόγων της αγροτιάς, συνδικαλιστές των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) και άλλων ενώσεων. Νεολαίοι αγωνιστές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), γυναίκες μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Στελέχη του κινήματος των εκπαιδευτικών, του κινήματος κατά του πολέμου, του πολιτισμού, για την προστασία του περιβάλλοντος και εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση. Ακόμα, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των λαϊκών επιτροπών αγώνα.

Από τους συνολικά 424 υποψήφιους συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συνδυασμούς του ΚΚΕ οι 212, δηλαδή το 50%. Οι γυναίκες υποψήφιοι είναι 150, αριθμός που υπερβαίνει την προβλεπόμενη από τον εκλογικό νόμο ποσόστωση του 1/3.

Η ηλικιακή σύνθεση των ψηφοδελτίων είναι η εξής:
25 - 39 χρόνων: 35,3%
40 - 49 χρόνων: 26,3%
50 - 59 χρόνων: 31,6%
60 - 69 χρόνων: 6,3%
70 και άνω χρόνων: 0,5%

Διαβάστε αναλυτικά τα βιογραφικά των υποψηφίων της περιφέρειας μας (εδώ) και την ανακοίνωση  για τις εκλογές (εδω).

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner