Ο Βουλευτής Σάμου Βαρδίκος εφ' όλης της ύλης στο Ράδιο Αρμονία


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα (4/7) το μεσημέρι ο Βουλευτής Πυθαγόρας Βαρδίκος στο Ράδιο Αρμονία Σάμου 103,2fm και τον δημοσιογράφο Μάνο Στεφανάκη. 

Ερωτώμενος για τις αντιδράσεις σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε πως «Η οργή είναι κατευθυνόμενη από έναν συγκεκριμένο χώρο, που δεν είναι απαραίτητα συγκεκριμένο κόμμα. Είναι μια νοοτροπία που υπάρχει στον τόπο μας». Ο Βουλευτής τονίζει πως εκείνος σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κρυφτεί.  Συμπλήρωσε μάλιστα πως αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη βλέπουν πιο στωικά το ζήτημα, ενώ οι πιο αγανακτισμένοι είναι όσοι χάνουν κεκτημένα.

Σχετικά με την ατιμωρησία που επικρατεί σήμερα, επανέλαβε πως ο ίδιος στηρίζει μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση που υπηρετεί το Σύνταγμα του Κράτους. Δεν είναι μέλος μια επαναστατικής κυβέρνησης που θα στήσει αυθαίρετα ανθρώπους στον τοίχο. 

Ο Βουλευτής τόνισε ότι μέσα σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, οφείλουμε να είμαστε σοβαροί και να πάρουμε δύσκολα μέτρα για να αποφευχθούν τα χειρότερα και επέκρινε την αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες δήλωσε πως τώρα πια δεν έχουν υπερκέρδη και «κρατιούνται» με νύχια και με δόντια ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έδωσε χρήματα στις τράπεζες αλλά διασφαλίσεις.

Ανέφερε πως αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που έχει ο κόσμος σήμερα όπως και την έντονη πίεση που δέχονται οι πολιτικοί καθώς συμβαίνει και στον ίδιο από οικείους του.

Για τη θέση της Ευρώπης απέναντι μας δήλωσε πως «ήμασταν αναξιόπιστοι ως χώρα και αποκαλυφθήκαμε. Ευθύνες έχουμε όλοι μας. Δε θα μας αφήσουν να χαθούμε γιατί θα έχουν και οι ίδιοι πρόβλημα. Όμως πρέπει να τους πείσουμε ότι δε θα ξανασυμβούν τα ίδια».

Έδωσε διευκρινίσεις για το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο και τόνισε πώς έδωσαν μάχη να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ για τα νησιά, η οποία μέχρι στιγμή έχει κερδηθεί, όπως και οι ελαφρύνσεις στο αφορολόγητο (που από τις 12.000 έπεσε στις 8.000) για διάφορες κοινωνικές ομάδες.

Για τις απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα επανέλαβε πως δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση το πολιτικό κόστος από τη στιγμή που πράττουν όσα πρέπει να γίνουν.

Τόνισε την ανάγκη να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να προσελκύσουμε «τουρισμό αξιώσεων» και όχι φτηνό τουρισμό γιατί είμαστε «χαμένοι από χέρι» ενώ  δήλωσε την εναντίωση του με τα επεισόδια που δυσφημούν τη χώρα μας. Αντίθετα, για τις διαμαρτυρίες στην πλατεία εξέφρασε θετική στάση χαρακτηρίζοντάς τες ως «χρήσιμες» στον αγώνα που δίνει η χώρα μας και παραδέχθηκε πως αν δεν ήταν βουλευτής θα βρισκόταν και ο ίδιος στις πλατείες.

Μίλησε για την κατάσταση της Υγείας στα νησιά μας και τις κινήσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο ενώ απέκλεισε τη φήμη περί συγχώνευσης νοσοκομείων Ικαρίας και Σάμου.

Για τις δηλώσεις του σχετικά με το τραγούδι του Μάνου Λοΐζου «Καλημέρα Ήλιε», δήλωσε πως έχει μια προσωπική ευαίσθητη σχέση με τη μουσική. Ήθελε να τοποθετηθεί πολιτικά σ τις δηλώσεις της κόρης του δημιουργού περί απαγόρευσης της χρήσης από το ΠΑΣΟΚ και έκανε λάθος στην αναφορά του ως προς τη μουσική αξία του κομματιού καθώς ήθελε να πει «απλό» και όχι «σαχλό».

Στην ερώτηση του κ.Στεφανάκη αν σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα είναι ξανά υποψήφιος, δήλωσε πως αν του ζητηθεί να συνεχίσει, θα το κάνει παρόλα τα όσα δύσκολα  επωμίζονται οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αυτήν την περίοδο.

Τέλος, δήλωσε προσγειωμένα αισιόδοξος και πως αν αποδώσουν τα σκληρά μέτρα και πείσουμε την ευρωζώνη για την αξιοπιστία μας, θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο.

ikariamag

ikariastore banner