Ο ήρωας Ιωάννης Τσιμπίδης και η Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στην Ικαρία

Την 21η Νοέμβριου, ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε επίσημος εορτασμός με δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, κατάθεση στεφάνου στο μνημείο ηρώων στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο στρατόπεδο «Λοχία Ιωάννη Τσιμπίδη», έδρα του Τάγματος Εθνοφυλακής Αγίου Κηρύκου. Η δέηση τελέστηκε στη μνήμη του προαναφερόμενου Ικάριου ήρωα της μικρασιατικής εκστρατείας, εθελοντή λοχία Ιωάννη Τσιμπίδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο χώρο του στρατοπέδου στην Παναγιά επίδειξη οπλικών συστημάτων και φορητού οπλισμού του στρατού ξηράς. 

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Τσιμπίδης γεννήθηκε στο Καραβόσταμο το 1895 και το 1920, σε ηλικία δεκαπέντε ετών, κατατάχθηκε στο 7ο Σύνταγμα Πεζικού. Πήρε μέρος στις διαδοχικές προελάσεις του 5ο Λόχου προς Δορύλαιο (το σημερινό Εσκί Σεχίρ στη βορειοδυτική Τουρκία).

Στις 18 Δεκεμβρίου του 1921 τραυματίστηκε σοβαρά. Οι σύντροφοί του περιποιήθηκαν πρόχειρα τα τραύματά του και μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά, τον άφησαν καλυμμένο στους θάμνους. Οι τραυματιοφορείς που τον ανέσυραν αργότερα θεώρησαν ότι ήταν νεκρός αλλά μία Ιταλίδα νοσοκόμα αντιλήφθηκε πως ζούσε κι έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στην εγχείρηση που ακολούθησε του αφαίρεσαν επτά πλευρά. Απεβίωσε σε ηλικία εβδομήντα ετών.

ikariamag

ikariastore banner