Ολοκληρώθηκε η Summer Holiday Expo με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Β.Αιγαίου

Με κάτι παραπάνω από 5.000 επισκέπτες να περνούν το κατώφλι του εκθεσιακού Κέντρου «Helexpo Palace», ολοκληρώθηκε μετά από τρεις ημέρες λειτουργίας την Κυριακή 22/5 το βράδυ στην Αθήνα, η 5η Έκθεση Καλοκαιρινών Διακοπών «Summer Holidays EXPO», στην οποία συμμετείχε με δικό της περίπτερο που κέρδισε τις εντυπώσεις, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η τελετή έναρξης της έκθεσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/5 παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κολέτσου. Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εκπροσώπησε η Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αποστολία Λύκου η οποία ήρθε σε επαφή με ξενοδόχους από όλη την Ελλάδα, αλλά και με τους επισκέπτες της έκθεσης που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περίπτερο της Περιφέρειας καθώς και για τις προτάσεις διακοπών των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις όπως Ημερίδα με θέμα τον τουρισμό ευεξίας & Spa, αλλά και παραστάσεις από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και κληρώσεις πλούσιων δώρων που έδωσαν στην έκθεση ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Στην παρουσίαση της δράσης «Πράσινες αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 24/5 από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», στην Αθήνα στο κτήριο του ΥΠΕΚΑ, παρευρέθηκε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Μάρκου.

Η δράση θεωρείται πρωτοπόρα λόγω του ότι είναι μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και εκπομπών και όπως εξήγησε στη διάρκεια της παρουσίασης η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη, πρόκειται να εφαρμοστεί σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

ikariastore banner