Οι χθεσινές (19/10) κινητοποιήσεις στην Ικαρία

Οι συνεχείς περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα και κυρίως το άδικο αυτών των μέτρων, έχουν κινητοποιήσει τους πολίτες που καθημερινά πια βιώνουν αυτή την κατάσταση και βλέπουν μόνο θυσίες χωρίς διέξοδο. Ευτυχώς η μαζικότητα των τελευταίων κινητοποιήσεων και η αυθόρμητη συμμετοχή των διαδηλωτών (τουλάχιστον στις μεγάλες πόλεις) έφεραν  δύο απλές αλήθειες των κοινωνικών κινητοποιήσεων: η ισχύς βρίσκεται στην ενότητα και οι κινητοποιήσεις δεν «χτυπιούνται» όταν είναι μαζικές... Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις…

Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία έγραφε ένα πανό των δασκάλων! Είναι δυνατόν; Το ίδιο πανό με πριν 30 χρόνια σε κινητοποιήσεις των μαθητών της χώρας. Ακόμα τα ίδια; Τα ίδια και χειρότερα, απαντούν οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία του Αγ. Κηρύκου χθες το μεσημέρι.

Σημειώνω μερικά από το τι έγραφαν τα πλακάτ των συγκεντρωμένων:  

- Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύετε από το κράτος που μεριμνά για την δημιουργία συνθηκών απασχόλησης ΟΛΩΝ των πολιτών και για την ηθική και εξύψωση τους.
- Αντίσταση
- Η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.


Και οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται…

ikariamag

ikariastore banner