Οι προβλεπόμενες θέσεις των 110 Ανεμογεννητριών στην Ικαρία

Το «πράσινο φως» έδωσε η ΡΑΕ στο σχέδιο του ομίλου Μυτιληναίου για τη δημιουργία αιολικών πάρκων ισχύος 330 MW στην Ικαρία, με τη παράλληλη διασύνδεσή τους υποβρυχίως με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr, πρόκειται για ένα μεγάλο πόντισης καλωδίου με στόχο την αξιοποίηση του αιολικού δυναμικού του Αιγαίου.

Το έργο της Ικαρίας, το οποίο πήρε άδεια παραγωγής από την ολομέλεια της ΡΑΕ την Παρασκευή, αποτελεί το πρώτο σύνθετο project αιολικών με υποβρύχια διασύνδεση του συγκεκριμένου ομίλου.

Όσο για το ύψος του προϋπολογισμού του (ανεμογεννήτριες μαζί με πόντιση καλωδίου) υπερβαίνει σύμφωνα με την πρόταση τα 700 εκατ. ευρώ.

www.econews.gr

Οι θέσεις των ανεμογεννητριών: Την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ Γ-04375/12.04.2010 αίτηση της εταιρείας με την επωνυμία «ΙΚΑΡΟΣ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.», για χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 330 MW στις θέσεις «Βίγλα- Καψάλη- Ποδήλια- Υψώνας- Κασμιάνος- Προβατοκεφάλας- Ρούκουνας- Σαραντάδων- Ερίφη- Κουταλόπετρα- Βάρκα- Παπουλογάρι- Σελλάδια- Μεγάλοφος- Σαμάκι- Κλιράτια- Στάσουσα- Παπουτσοκρύφτης- Αναβάθρες- Ράντι- Σταυρί- Πούντα- Πρ.Ηλίας- Κακό Καταβασίδι- Αιθέρας όρος» των Δήμων Ραχών, Ευδήλου και Αγ. Κηρύκου, του Νομού Σάμου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καθώς και τα έγγραφα και διευκρινιστικά στοιχεία που υποβλήθηκαν.

Διαβάστε την απόφαση:



 

Συνοδευτικά Αρχεία:
ikariastore banner